23 Kasım 2016 10:33

İsmail Saymaz ‘Fıtrat’ ile okurlarıyla buluşacak

Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, Türkiye'de iş cinayetlerinin izini sürdüğü kitabı Fıtrat ile yarın Mephisto Kitabevi'nde okurlarıyla buluşacak.

Paylaş

Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, son kitabı Fıtrat ile cuma günü saat 18:00'de Beyoğlu Mephisto Kitabevi'nde okurlarıyla buluşacak.

“Kaza değil bu ya, bu cinayet. Niye cinayet biliyor musun? Bazen şöyle diyorlar: İşçiler cahildir. Öyle midir? Bu işçiler dünya güzeli gemileri yapıyor, denizde yüzdürüyor; cahil değil. Ama elektriğe bastığında cahil! Oysa önlem almadığından, üç kuruş daha fazla kazanasın diye beş kuruşu harcamadığından bu cinayet oluyor. Beş dakikalık gaz ölçümünü yapmazsan, işçi patlamada öldüğünde bu cinayet değil midir? Cinayetin âlâsı bu” diyor kitapta Tersane işçisi Hakkı Demiral.

Türkiye’nin son otuz yıldır geçirdiği iktisadi dönüşüm, tüm çıplaklığıyla işçi ölümlerinde çıkar karşımıza. Kimi zaman maliyet hesabıyla kimi zaman kadere havale edilerek ulaşılan sonuç, işçilerin hayatlarının devlet ve özel sektör tarafından önemsenmediği, güvencesizlik, ihmal ve umursamazlığın kol gezdiği bir “ölüm yolculuğu”dur. Tekstil, inşaat, maden, enerji, tersane işçilerinin hızlanarak artan ölümleri iş kazası değil, cinayet hükmüyle anılıyor bu nedenle. Gazeteci İsmail Saymaz, bu cinayet mahallerine dönüp bir kez daha bakıyor, cinayetin delillerinin izini sürüyor Fıtrat’ta… (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nâzım Hikmet'in yeni fotoğrafları yayımlandı

SONRAKİ HABER

Kamu emekçileri: Savaş ağaları bilsin ki, diz çökmeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...