23 Kasım 2016 09:06

Avrupa Konseyi heyeti HDP’yi ziyaret etti

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nden bir heyet, HDP’lilerle bir araya gelerek, Türkiye’deki gelişmeleri görüştü.

Paylaş

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nden (AKPM) kalabalık bir heyet, HDP’yi ziyaret etti. Heyeti, HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş kabul etti. Görüşme, Meclis’te bulunan HDP toplantı salonunda gerçekleşti.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede HDP heyeti, tutuklu eş genel başkanları, milletvekilleri, belediye eş başkanları ve demokratik sivil toplum örgütleri ile muhalif medyaya yönelik kapatmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye'de yaşanan gelişmeleri de aktaran HDP heyeti ayrıca AKPM'nin gündeminde olan Türkiye'nin yeniden izleme sürecine tabii tutulmasına ilişkin HDP’nin görüşlerini aktardı.

Görüşmeye katılan AKPM heyetinde, Danimarka Sosyal Demokrat Parti Milletvekili / Sosyalist Grup Üyesi ve AKPM Siyasi İşler ve Demokrasi Komisyonu Başkanı Mogens Jensen’in yanı sıra parlamenterler Anne Brasseur, Deborah Bergamini, George Loucaides, Josette Durrieu ve Kelly Tolhurst yer aldı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Merkel: Türkiye'yi eleştiriyoruz ama diyalog sürmeli

SONRAKİ HABER

Salih Müslim hakkında kırmızı bülten talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...