23 Kasım 2016 08:22

‘Kara Hafta’ Georges Simenon’un peşinde

Polisiye roman okurlarını sevindiren Kara Hafta İstanbul Festivali’nin etkinlikleri halka açık ve ücretsiz. 

Paylaş

Pera Palace Hotel Jumeirah, geçtiğimiz yıl Ünlü Yazar Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılı şerefine gerçekleştirdiği Kara Hafta İstanbul Festivali’nin ikincisini 1-3 Aralık arasında düzenliyor. Bu yılın festival teması ise 1933 yılında İstanbul’a gelip Pera Palace Hotel Jumeirah’da konaklayan ve konusu Türkiye’de geçen 2 kitap yazan ünlü Belçikalı yazar Georges Simenon olacak.

Polisiye roman okurları İstanbul’da aralık ayı başında dünyanın önde gelen polisiye roman yazarlarıyla tanışma fırsatı bulacak. Festivale; Britanyalı Yazar Philip Kerr’in yanı sıra Tibor Fischer, Sam Wilson, David Walton, Mari Jungstedt gibi polisiye alanında uluslararası üne sahip yazarlar ve Sevin Okyay, Elçin Poyrazlar, Suphi Varım gibi yazarları ile Türkiye’nin ilk polisiye dergisi 221B de katılım gösterecek.

Komitesinde Doğan Hızlan, Ahmet Ümit, Adnan Özer, Metin Celal gibi Türk edebiyatının önemli isimlerinin yanı sıra Pera Palace Hotel Jumeirah Genel Müdürü Pınar Kartal Timer ve DenizBank Kültür-Sanat Danışmanı Perihan Yücel’i de bulunduran 2. Kara Hafta Festivali; “Semt Polisiyesi”, “Tarihi Romanlarda Polisiye”, “Kadın Polisiyeciler” gibi oturumlarla Pera Palace Hotel Jumeirah’nın Galata Salonu’ndan polisiye tutkunlarını ağırlayacak.

ÜMİT: KARA HAFTA’YA TÜM OKURLARI BEKLİYORUZ

Festivalin Komite Başkanı Yazar Ahmet Ümit ise festivali geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Şehir ve edebiyat arasındaki ilişkinin suçtan yola çıkarak bir dışavurumu olan Kara Hafta, dünyanın değişik yerlerinde yaşayan yazarları buluşturarak şehirlerin tanıtımına katkı sağlıyor. Festival kapsamında okurlar polisiyenin önde gelen isimleriyle tanışma ve paneller aracılığıyla da isimleri dinleme fırsatı bulacaklar” diye konuştu. Ahmet Ümit, gerek Türkiye’den gerekse dünyadan festivale katılmak isteyen yazarların ikinci yılda önemli artış gösterdiğini ve kaydederek “Kara Hafta’ya tüm okurları bekliyoruz” dedi.

2. Kara Hafta İstanbul Festivali’nde tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Zerrin Tekindor resimleriyle Miami Sanat Fuarında

SONRAKİ HABER

Tezcan Karakuş 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...