23 Kasım 2016 07:40

Gazeteci Şükrü Taş: Demokrasi ve özgürlük kazanacak

Gazeteci Şükrü Taş, Almanya’da katıldığı panelde Türkiye’de basına dönük baskıları ve OHAL uygulamalarını anlattı.

Paylaş

Gazeteci Şükrü Taş Kassel Üniversitesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi. AStA’nın düzenlediği söyleşiye çevre üniversitelerden öğrenciler ve bölge halkı katıldı. Yaklaşık iki saat süren etkinlik süresince, Türkiye’de basına yönelik müdahaleler ve son siyasi gelişmeler ana gündem başlıklarıydı. Etkinlik sırasında “Türkiye bir iç savaşa mı sürükleniyor? İktidara karşı birlik olması gerekenler neden bunu başaramıyor? Türkiye’de muhalefet sindirildi mi?” şeklinde çokça soru soruldu.

KHK ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu’nun kapatılma sürecini anlatarak konuşmasına başlayan Taş, 15 Temmuz’dan bu yana Türkiye’de kapısına kilit vurulan basın yayın kuruluşlarının sayısını ve bunun neden olduğu mağduriyetleri paylaştı. Taş, basında muhalif seslerin teker teker susturulduğunu, Özgür Gündem gazetesinin kapatıldığını ve Cumhuriyet gibi köklü bir gazetenin yazar ve yöneticilerinin cezaevine atılarak sindirilmek istendiğini belirtti. Taş, bu tür baskı ve sindirme uygulamaları ile tüm basının yandaş hale getirilmek istendiğini söyledi. Diğer yandan Evrensel, Birgün gibi gazetelerin tüm baskılara rağmen faaliyetlerine devam ettiğini kaydeden Taş, “Biz gazeteciler olarak gerçeği söylemeye devam edeceğiz. İşçiler, emekçiler, demokrasi ve özgürlük isteyenler kazanacak. Buna inanıyorum” dedi.

AKP eliyle sürdürülen siyasi gerilimin tek bir amacı olduğunu belirten Taş, “Ülkede fiili bir başkanlık sistemi uygulanırken Cumhurbaşkanı ve arkadaşlarının bütün çabası bunu yeni bir anayasa ile yasal çerçeveye oturtmaktır” dedi. İstanbul Kartal’da düzenlenen miting hakkında da konuşan Taş, OHAL koşullarında böylesi ortak işlerin kıymetli olduğunu ve Türkiye’deki muhalefetin varlığını ve gücünü göstermesi için önemli olduğunu belirtti. (Kassel/ALMANYA)

ÖNCEKİ HABER

DİSK'ten emeğin haklarına darbe vuran KHK'lere tepki

SONRAKİ HABER

16 ismin davası bugün: Gazetecilik adliye koridorlarında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...