23 Kasım 2016 07:25

‘Yargılanan, kadınların özgürlük mücadelesidir’

İzmir 8 Mart mitinginde ortak basın açıklamasını okuduğu için hakkında dava açılan Eğitim Sen Yöneticisi Ayşegül Kocaaslan'ın ilk duruşması görülüyor.

Paylaş

İzmir’de yapılan 8 Mart mitinginde kurumlar adına ortak basın metnini okuyan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaaslan hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görülüyor.

KESK İzmir Şubeler Platformu ve çeşitli kadın örgütlerinden kadınlar dava öncesi adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. “Sendikal çalışmalar suç değildir, 8 Mart yargılanamaz” yazılı pankart açan kadınlar, “8 Mart haktır yargılanamaz”, “Kadınların sesi susturulamaz”, “Kadınız haklıyız kazanacağız” sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, 8 Mart mitinginin yasal çerçevede ve sorunsuz olarak geçekleştirildiğini hatırlatarak, “Herhangi bir suç unsuru oluşmadığı gibi, mitingle ilgili tertip komitesine herhangi bir soruşturma açılmamıştır. Mitingde okunan bildiride, başta barış talebi olmak üzere, şiddet, cinayet, teşhir, ayrımcılık, kin ve nefrete karşı, iş ve yaşam hakkı gibi kadınların ortak demokratik talepleri barışçıl bir dille ifade edilmiştir” dedi. Burada yargılananın kadınların özgürlük mücadelesi olduğunu belirten Akkan, “Bizler tüm saldırılara rağmen yargının tarafsızlığı ve hukukun üstünlüğü ilkesinin her şeye rağmen yürürlükte olduğunu bu dava özelinde de görmek istiyoruz. Buradan bir kez daha siyasi iktidar ve tüm yetkilileri bu baskı, sürgün, işten atma, cezalandırma ve şiddet politikasından vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.

Eğitim Sen Genel Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit de, “Biz Türkiye’de erkek egemen sisteme, onun işbirlikçisi hükümetlere karşı mücadele ederek 8 Mart ve 25 Kasım’ları kazandık. Bugün de AKP Hükümetinin ve işbirlikçilerinin 8 Mart’ı ve 25 Kasım’ı yargılamasına izin vermeyeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Her 3 kullanıcından biri uyanır uyanmaz internete giriyor

SONRAKİ HABER

DİSK'ten emeğin haklarına darbe vuran KHK'lere tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...