23 Kasım 2016 06:49

Erdoğan: Avrupa Birliği oylamasının hiçbir kıymeti yoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Avrupa Parlamentosu'nda Avrupa Birliğiyle ilgili yapılacak oylamayla ilgili, 'oylamanın hiçbir kıymeti yoktur' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Avrupa Parlamentosu’nda yapılacak “Avrupa Birliği’nin Türkiye ile müzakere sürecini geçici olarak dondurması” oylamasıyla ilgili olarak konuştu: “Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur” dedi. Erdoğan ayrıca Batı’yı kastederek, “Bunlar birisine 'Diktatör' diyorsa benim indimde o iyidir. Bunlar birisine artık diktatör diyorsa ben ona gayet iyi diyeceğim" dedi

Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İş Birliği Daimî Komitesi'nin 32'nci toplantısında konuştu. 

Avrupa Parlamentosu’nda yarın yapılacak olan Türkiye ile Avrupa Birliği’nin geleceğinin oylanması üzerine konuşan Erdoğan, “Milletimiz, Batı tarafından haksız ithamlarla muhatap oldu. Demokrasiye sahip çıkan bu millet adeta cezalandırılıyor. Bu iki yüzlü tutum halen devam ediyor, Türkiye'ye yönelik algı operasyonları azalmak yerine artıyor, yarın AP'de bir toplantı olacak ve Türkiye'nin AB müzakereleri için oylama yapacaklar. Peşinen ifade etmek isterim ki; şu anda söylüyorum ekranları başında tüm dünyaya sesleniyorum. Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. 15 Temmuz gecesi demokrasi ve istiklali için canını ortaya koymuş milletin iradesini hiçbir terazi sarsamaz. Türkiye'nin terörle mücadelesi, orada ellerin havaya kalkıp inmesiyle kesilmeyecektir. Bu ülke, tatlı su demokratlarına, demokrasi için canını verebileceğini ispat etmiştir. Bu oylamanın açık bir bağlayıcılığı olmasa da verilmek istenen mesajı yansıtmaktadır. AP'nin böyle bir oylamaya gitmeye tenezzül etmesi dahil, terör örgütlerine kol kanat gerdiğinin ifadesidir” diye konuştu.

‘TEPKİMİZİ YÜKSELTMEMİZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’

Erdoğan İslam ülkelerine de şöyle seslendi: “Gelin artık tavrımızı ortak belirleyelim, artık biz sömürülen ülkeler olmaktan çıkalım, yıllarca Afrika ülkelerini nasıl bu Batı'nın sömürdüğünü gittiğimde bana kendileri anlatıyorlar. O altınları nasıl çıkarıp aldıklarını kendileri anlatıyorlar. Gelin artık buralarda kendi geleceğimizi kendimiz belirleyelim. En son Amerikan Kongresi'nin 11 Eylül'e ilişkin aldığı kararı biliyorsunuz değil mi, dediler ki bu iki kuleyi Suudi Arabistan vurdu, öyleyse bedelini alacağız. İsteyen Suudi Arabistan aleyhinde dava açabilir, açmaya başladılar. Böyle mantıksız bir şey olabilir mi, her ülkenin içinden terörist çıkar. Sen şimdi benim ülkemden terörist çıktı diye nasıl bir ülkeyi cezalandırıyorsun. Kuveyt Türk'e, teröre destek verdikleri düşüncesiyle  aynı numarayı çevirmek istiyorlar. Sayın Genel Sekreterim bunlardan haberiniz yok mu, böyle saçmalık olamaz. Bakın oyun yine İslam ülkeleri üzerinde. Yani biz terörist yetiştiriyoruz, onlarda hiç böyle bir şey söz konusu değil. Bütün bu kararlar çifte standartın yansımasıdır. Müslümanlara yönelik ırkçı saldırılar, ötekileştirmeler maalesef her geçen gün artıyor. Hemen her gün Müslümanlara ait kurumlar, iş yerleri saldırıya uğruyor, camilerimizi yakıyorlar, Müslüman kardeşlerimizi dövüyorlar. Bunlar Avrupa'da oluyor. Bu çifte standart karşısında artık sesimizi ve tepkimizi yükseltmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

BATI BİRİNE ‘DİKTATÖR’ DİYORSA, O BENİM İÇİN İYİDİR

Konuşmasında yine Batı’yı kastederek, “Eli kanlı tiranları kırmızı halılarda ağırlamayı, kendilerini eleştirenlere ‘Diktatör’ demeye devam edecektir. Bunlar birisine "Diktatör" diyorsa benim indimde o iyidir. Bunlar birisine artık diktatör diyorsa ben ona gayet iyi diyeceğim. Bunların oyunlarına gelmeyelim. ABD'de biliyorsunuz Trump seçimleri kazandı. ‘Diktatör’ demeye başladılar, sokaklara döküldüler. Hani demokrattınız, demokrasi sandık değil mi? Sandıktan çıkan neticeye niye saygı duymuyorsunuz” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kamışçın kuşu 17 ülke gezdi

SONRAKİ HABER

Kadın erkek tiyatroda buluştular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...