23 Kasım 2016 05:44

EKK Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanıyor

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanamayan Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Paylaş

Doların rekor üstüne rekor kırması, ekonomideki kötü gidişat hükümeti alarma geçirdi. Dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanması beklenen ancak son anda Yıldırım’ın program yoğunluğu gerekçe gösterilerek ertelenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) bugün saat 19:30’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplayacak.

Dolar'ın 3,30 lira seviyelerine çıkmasının ardından Ekonomik Koordinasyon Kurulu 18 Kasım'da acil olarak toplanmış, 4 saatlik görüşmeden sonra “Ekonomik gelişmeler kapsamlı bir şekilde ele alındı. Ekonomimizin direncini artıracak reformlar hızlandırılacak. Reel sektörün desteklenmesine yönelik adımlar devam edecek. Merkez Bankası fiyat istikrarı için tedbirler alacak. Piyasalardaki hareketlilik küresel kaynaklı” açıklaması yapılmıştı. Ancak bu açıklama da doların ateşini söndürmeye yetmemişti.

Hafta başında doların 3,35 TL’ye kadar yükselmesi üzerine 2. toplantı kararı alınmıştı. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yıldırım, “Ekonomiyi 7/24 izliyoruz, dalgalanma bir süre daha devam edecek. ABD seçimlerinden sonra favori gösterilen adayın değil, Sayın Trump'ın seçimleri kazanmasıyla bir dalgalanma başladı. Dolar bütün dünyadaki para birimlerine göre değer kazanmaya başladı. Elle gelen düğün bayram. Mesele budur” demekle yetinmişti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

TSK Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

CHP’nin Kartal mitinginden çekilmesi eleştirilere neden oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...