23 Kasım 2016 04:07

Esenler'de inşaatın istinat duvarı çöktü, 4 bina boşaltıldı

Esenler’de bir inşaatın istinat duvarı çöktü, 4 apartman boşaltıldı. Mahalle halkı daha önce inşaatı şikayet etmiş, ‘burada tehlike yok’ yanıtı almış.

Paylaş

İstanbul Esenler'de gece saatlerinde bir inşaatın istinat duvarı çöktü. Mahalle sakinleri durumu polis ve zabıtaya bildirdi. Zabıta ekipleri olayın yaşandığı sokakta bulunan 4 binayı boşalttı. Gece saatlerinde evlerinden çıkan onlarca kişi sokakta bekledi.

Olay, Esenler, Kemer Mahallesi'nde yaşandı. Gece saat 02.00 sıralarında 908. sokakta bulunan bir inşaatın istinat duvarı çöktü. Yataklarından fırlayan yurttaşlar durumu önce komşularına daha sonra da polis ve zabıta ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler ilk incelemeler sonunda sokakta bulunan 4 binayı tehlike nedeniyle boşalttı.

‘İNŞAATI ŞİKAYET EDİYORUZ, BURADA TEHLİKE YOK DİYORLAR’

Olayın yaşandığı sokakta oturan Naciye Tonbaş isimli bir kadın "Bu inşaat başladığından beri bütün sokak dışarda. Her Pazar günü evdeyim bina gümbür gümbür yerinden oynuyor. Çaydanlık masanın üzerinden gidiyor. Binanın arası açılınca yukarıdan taşlar düşüyor. İmar Müdürlüğü ve zabıtayı arıyoruz, geliyorlar burada hiç bir tehlike yok diyorlar. Kendi mühendislerine söylüyorum, bina açılmış diyorum bana hiç bir şey yok diyorlar. İnşaat firmasından yetkililere ulaştık, adam ben çalışmama devam edeceğim diyor. Muhtar bile gelip bakmış herhangi bir tehlike yok, oturabilirsiniz demiş" dedi.

SU BORUSU PATLADI, ÇÖKMELER DEVAM ETTİ

Olayın yaşandığı sokak zabıta ekipleri tarafından şeritlerle kapatılarak önlem alındı. Bu sırada çökmenin meydana geldiği yerde bulunan su borusu patladı. Çökmenin meydana geldiği yerden akan sudan dolayı zaman zaman toprağın inşaat alanına kaydığı görüldü. Olay yerine gelen İSKİ ekipleri daha çok çökme olmasın diye akan suyu keserek önlem aldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatırken, mahallelilerin, zabıta, İSKİ ve itfaiye ekiplerinin olay yerindeki bekleyişi sürüyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kuş cennetini taş ocağı yaptılar!

SONRAKİ HABER

Neçirvan Barzani Türkiye’ye geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...