22 Kasım 2016 19:00

Dışişlerinden Kıbrıs açıklaması:Çok değerli bir fırsat kaçtı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu Kıbrıs görüşmeleriyle ilgili 'Sürecin kritik aşamasında çok değerli bir fırsatın kaçırılmış oldu' dedi.

Paylaş

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, “Sürecin bu kritik aşamasında çok değerli bir fırsatın kaçırılmış olduğunu düşünüyoruz. Gelinen bu noktada, Kıbrıs Türk tarafıyla ayrıntılı bir durum değerlendirmesi yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, Kıbrıs sorununda çözüme ulaşılması için İsviçre’de yapılan görüşmelere dair sorulan bir soruya yanıt verdi. Mont Pèlerin’deki görüşmelerden sonuç alınamadığını anımsatan Müftüoğlu, “Sürecin bu kritik aşamasında çok değerli bir fırsatın kaçırılmış olduğunu düşünüyoruz. Gelinen bu noktada, Kıbrıs Türk tarafıyla ayrıntılı bir durum değerlendirmesi yapılacaktır. Garantörlerin de katılımıyla gerçekleştirilecek 5'li Konferansın tarihinin gecikmeksizin belirlenmesinde ve bu arada görüşmelerin devamında fayda görülmektedir. Türkiye'nin Kıbrıs meselesine yaşayabilir bir çözüm bulunması yönündeki kararlılığı sürmektedir” ifadelerini kullandı. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

İşadamlarına yönelik ‘FETÖ’ operasyonunda tutuklu sayısı 61 

SONRAKİ HABER

Ödemiş Ticaret Odası'na kayyım atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...