22 Kasım 2016 14:08

Boğaziçi Üniversitesi’nde cinsel istismar eylemi

Boğaziçi Üniversitesi'nde kadın ve LGBTİ öğrenciler AKP tarafından verilen cinsel istismar önergesine karşı üniversite içinde eylem yaptı.

Paylaş

Boğaziçi üniversiteli kadınlar ve LGBTİ’ler çocuk istismarına evlilik yoluyla cezasızlık getiren tasarıya karşı eylem yaptı. 

Kuzey kampüste bir araya gelen öğrenciler okul içinde yürüyüş yaparak kampüs kapısında basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Burada yapılan açıklamada, AKP tarafaından verilen cinsel istismar önerisi eleştirilerek, “Kız çocuklarının kendi bedenlerini ve cinselliklerini tanımalarına izin verilmediği, aksine bedenlerini ve kahkahalarını utançla saklamaya itildiği Türkiye'de hangi rızadan bahsedilmektedir? 18 yaş altındaki genç kadınların ve kız çocuklarının tecavüzcüleriyle evlendirmeye rızaları olabileceği nasıl savunulabilir?” diye soruldu. 

Açıklamada mecliste görüşülmekte olan tasarının yasalaşmasının tecavüz ve şiddet kültürünün derinleşmesi anlamına geleceği ifade edilerek, “Özgecan'ı katleden, Kayseri'de bir lise öğrencisi kadını erkek arkadaşıyla okul bahçesinde oturduğu için psikolojik şiddet uygulayarak intihara sürükleyen, Ensar Vakfı ve Adıyaman Gerger İmam Hatip Lisesi'nde onlarca çocuğa cinser istismarda bulunan, her gün trans kadınları öldüren veya intihara sürükleyen, LGBTİ’leri hayatın dışına iten bu zihniyetin perçinlenmesi hepimizin yaşamına ve özgürlüğüne doğrudan saldırı olacaktır” denildi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit KHK ile işten atıldı

SONRAKİ HABER

Samandağ’da eğitim emekçilerinin eylemleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...