22 Kasım 2016 14:09

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit KHK ile işten atıldı

HDK Yürütme Kurulu yaptığı yazılı açıklama ile Bugün çıkarılan KHK ile HDK Eş sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit’in işten atıldığını bildirdi.  

Paylaş

Bugün çıkarılan KHK ile aralarından HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit’in de aralarında bulunduğu binlerce kamu görevlisinin işten atıldığı, işten atılanlar arasında 15 barış akademisyenin de bulunduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi.

“Yeni KHK ile işten atmalar yanında yüzlerce dernek, birçok kadın kurumu ve bazı gazeteler kapatıldı; işçilerin grev hakkına sınırlamalar getirildi; sendika genel başkan ve yöneticileri de işlerinden atıldı.

Sivil darbe OHAL düzeni ile yaşam alanlarımızı işgal ediyor, baskılar artarak sürüyor. Artık, sözün giderek hükümsüz olduğu günlerden geçiyoruz. Hemen her gün yeni bir baskı ve saldırı uygulamaları ile karşılaşıyoruz.

Saray/AKP iktidarına muhalif tüm toplumsal kesimler saldırının çeşitli biçimlerine maruz kalıyor. Muhalefet eden herkes potansiyel suçlu kabul edilmiş durumda. Saray/AKP iktidarı kendi dışındakilere yaşam hakkı tanımıyor. Çıkarılan her KHK ile yeni mağduriyetler yaratılıyor.” 

Olağanüstü Hal’in kaldırılması, KHK’ların bütün sonuçları ile iptal edilmesi mücadelesininin yükseltileceği vurgulanan açıklamada: “Saray’ın OHAL faşizmiyle yürüttüğü korku düzenine teslim olmayacağız. Biz kazanacağız. Mutlaka kazanacağız. Yılmayacağız, korkmayacağız, teslim olmayacağız” denildi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekili Besime Konca: Türkiye kriz yaşıyor

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi’nde cinsel istismar eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa