22 Kasım 2016 13:57

KESK İzmir Şubeler Plarformu ihraçları protesto etti

KESK İzmir Şubeler Plarformu son OHAL KHK'sı ile 26 KESK üyesinin ihraç edilmesini protesto etti.

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Plarformu, son kanun hükmünde kararnameyle kamu emekçilerinin de ihraç edilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. İzmir'de SES İzmir Şube üyesi 5 kişi, BES İzmir Şube üyesi 6 kişi, Eğitim Sen 3 Nolu Şube üyesi 2 kişi, Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube üyesi 5 kişi ve Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube üyesi 8 kişi olmak üzere toplamda 26 KESK üyesi görevlerinden alındı.

Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen KESK'e bağlı sendikaların üyesi kamu emekçileri 'Birleşe Birleşe Kazanacağız', 'OHAL'e Hayır, Demokratik Türkiye' ve 'Baskılar Bizi Yıldıramaz' sloganları attı.

Direneceklerini ve işlerine geri döneceklerinin altını çizen KESK İzmir Şubeler Plarformu ve Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan "İktidara geldiğinden beri kamu emekçilerinin iş güvencesini kaldırmayı dilinden düşürmeyen siyasi iktidar, fiilen kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırıldığı bu süreçte güvencesiz çalışmanın kamu emekçileri açısından neler getireceğini de pratik olarak ortaya koymuş bulunmaktadır" dedi.

Kamuda oluşan boşluğun başka cemaat ve tarikatlarla doldurulduğunu ifade eden Akkan şunları söyledi "AKP Hükümeti’nin planladığı bu değişiklikler çalışma esaslarında yapılacak bir değişikliğin de ötesinde kamu emekçisinin iktidarla ilişkisinin yeniden tanımlanması anlamına gelmektedir. Kamu hizmetini yürütenlerin tüm haklarının iktidarın iki dudağı arasında olması insanca çalışma ve yaşama onurunun yanı sıra Türkiye’nin de uymak zorunda olduğu uluslararası sözleşmelerin hükümlerine de aykırıdır".

İşlerine geri dönene kadar mücadele edeceklerini ifade eden Akkan "Hukuksuzluğu kurala dönüştüren, antidemokratik uygulamaları demokrasi diye yutturmaya çalışan, barışı istenmemesi gereken bir talep olarak sunan AKP iktidarının son KHK ile birlikte yapmış olduğu kavga davetine vereceğimiz cevap nettir. Hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını savunan sendikamız demokrasinin tarafı olup iş güvencemizin yok edilmesine, alın terimizin ve emeğimizin yok sayılmasına boyun eğmeyeceğiz. Kamu emekçilerinin insanca yaşam taleplerinin onurlu sesi olan sendikamız, emekçilerin barış ve kardeşlik içinde yaşadığı eşit, özgür ve laik bir Türkiye mücadelesinde her zaman var olacaktır" dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

3 çocuğa cinsel istismar iddiasına 23 yıl hapis istemi

SONRAKİ HABER

FETÖ’den kapatılan Tamince’nin vakfı yeniden açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...