22 Kasım 2016 13:17

Çaycuma Milli Eğitim Müdürü, okul müdürlerini camiye çağırdı

Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir '24 Kasım Öğretmenler Günü'nde camide yapılacak olan hatim etkinliğine tüm okul müdürlerini çağırdı.

Paylaş

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir imzasıyla okullara gönderilen yazıda, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri’ kapsamında 23 Kasım’da bir camide yapılacak etkinliğe tüm okul müdürülerinin katılması istendi. Aynı yazıda 24 Kasım’da yapılacak etkinliklere de tüm öğretmenlerin katılımının sağlanması istendi. 

Tüm özel, resmi okul ve kurum müdürlüklerine gönderilen yazıda, 23 Kasım Çarşamba günü Yeni Cami’de ikindi namazından sonra ‘Eğitim Şehitlerinin ruhlarına ithafen’ düzenleneceği belirtilen hatim merasimine tüm okul müdürlerinin katılması istendi. Yazıda 24 Kasım Perşembe günü Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek olan çelenk koyma töreni ve aynı gün yapılacak kutlama programına da tüm okul müdürü ve müdür yetkilileri, müdür yardımcıları, sözleşmeli ve aday öğretmenlerin katılımının sağlanması talimatı verildi.

YILBAŞI KUTLAMASINI DA YASAKLAMIŞTI!

Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, geçtiğimiz yıl da okullara gönderdiği yazıda, ‘çocukların ve gençlerin kendi kültür ve değerlerine yabancılaşıp, başka milletlerin değerlerini benimsemelerine yol açtığı’ gerekçesiyle okullarda yılbaşı etkinliği düzenlenmesini yasaklamıştı. 

‘MÜDÜRLERDE ARADIKLARI LİYAKAT BU OLSA GEREK’

Milli Eğitim Müdürü tarafından okullara böyle bir yazı gönderilemsine tepki gösteren Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, “Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, geçtiğimiz yıl da okullara gönderdiği yazıyla yılbaşı kutlamasını yasaklamıştı. Şimdi de okul müdürlerinin camiye çağrılması ve bunun resmi bir yazı ile bildirilmesi kabul edilemez. Okul müdürlerinde aradıkları liyakat bu olsa gerek. Eğitimin dinselleştirilmesinin somut bir örneğidir bu durum.  Bu yazı derhal geri çekilmelidir” dedi.

Ayrıca gönderilen yazıda 24 Kasım Perşembe günü yapılacak olan kutlama etkinliklerine okul müdürleri ve müdür yardımcılarının yanı sıra yalnızca sözleşmeli ve aday öğretmenlerin katılımının da zorunlu kılınmış olduğunu belirten Akyol, "Bu ise güvencesiz çalışan eğitim emekçilerinden, koşulsuz itaat etmenin beklendiğinin ve  iş güvencesinin amirlerin iki dudağı arasında olduğunun da göstergesidir" ifadelerini kullandı. (Zonguldak/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ordu’da üç kadın heykeli onarım için kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Bir kadın sokak ortasında vuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...