22 Kasım 2016 13:12

Antepli kadınlar “Geri çekilmesi yetmez, mücadeleye devam!”

Antep'te bir araya gelen kadınlar önergenin geri çekilmesinin yeterli olmadığını belirterek, "Mücadeleye devam" mesajı verdiler.

Paylaş

Antep’te bir araya gelen siyasi parti ve derneklerden kadın temsilciler, bugün Meclis’te oylanacakken geri çekilen önergeye dair açıklama yaptılar. Önergenin komisyona çekilmesinin yeterli olmadığını söyleyen kadınlar, “Mücadeleye devam” mesajı verdiler.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep İl Binası’nda yapılan açıklamaya HDP ve DBP Kadın Meclisleri, Emek Partisi, İHD Antep Şubesi, 78’liler Meclisi ve DBP Merkez Yönetimi adına temsilciler katıldı. “Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var” şiarıyla kadınların birlikte mücadelesine vurgu yapılan açıklamayı HDP İl Eşbaşkanı Güler Erat okudu. Erat, TÜİK ve Adalet Bakanlığı’nın verilerinde yer alan rakamları hatırlatarak, “çocuk evlilik” ve “çocuk annelik” oranlarına dikkat çekti. Antep’in de çocuk evlilik oranlarında ilk 10 il arasında yer almasına değinen Erat, “Bugün Mecliste oylanacakken son anda geri çekilen bu önergenin hayata geçmesi durumunda cinsel istismarda çocuğun rıza yaşı 12 olacak. 25 yaşında üniversiteli kadınların kimlerle oturacağı konusunda iradesini tanımayanlar, 12-13 yaşında çocukların evlilik için rızasından bahsedebiliyorlar. Bu asla kabul edilemez ve suçtur!”

‘İŞTE YENİ TÜRKİYE’

Kadınları tamamen kuşattığını belirttiği AKP siyasetine teslim olmayacaklarını söyleyen Erat, yaşanan süreci şu sözlerle özetledi: “Kalabalıkta bomba korkusu, tenhada tecavüz korkusu, evde sabaha karşı tutuklanma korkusu, işyerinde kayyım korkusu… İşte yeni Türkiye!”

Erat, önergenin geri çekilmesinde kadınların güçlü muhalefetine de değinerek açıklamayı şu sözlerle sürdürdü: “Kadınlar her yerde çok güçlü bir biçimde bu önergeye hayır dediler. Fakat önergenin komisyona çekilmesi yetmez! Tamamen kaldırılana kadar mücadelemiz sürecek ve her yerde buna engel olmak için ses çıkarmaya devam edeceğiz.” (Antep/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

TEB: Maliyet odaklı değil, insan odaklı sağlık bütçesi

SONRAKİ HABER

Matruşka piramitler bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...