22 Kasım 2016 13:02

Lavrov: De Mistura, Cenevre kararını sabote ediyor

Rus Bakan Lavrov, BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın, Suriyeli tarafların toplantıya çağrılması kararını sabote ettiğini belirtti.

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın, Cenevre görüşmeleri için Suriyeli tarafların toplantıya çağrılmasını öngören kararı sabote ettiğini belirtti. Belaruslu mevkidaşı Vladimir Makey ile Minsk’te yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, Suriye krizi üzerinden BM’ye yönelik eleştirilerde bulundu.

“Suriyeliler arasında yapılacak görüşmelerin Şam’da düzenlenmesini destekliyoruz. Suriye hükümetinin de buna onay vereceğini düşünüyorum” ifadelerini kullanan Lavrov, “BM’nin, Suriye Özel Temsilcisinin (Staffan de Mistura) şahsında BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2254 numaralı kararını yarım yıldır sabote ettiği böyle bir dönemde, vatansever muhaliflerin ve Suriye hükümetinin bu girişimi kendi ellerine almasından başka bir yol yok gibi görünüyor” dedi.

BMGK’de Aralık 2015’te kabul edilen 2254 numaralı kararda resmi müzakere çağrısı yapılıyor. Cenevre görüşmelerinin son turu nisan ayında gerçekleşmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘FETÖ çatı davası’ başladı 

SONRAKİ HABER

Işıklı tabeladan düşen işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...