22 Kasım 2016 12:42

İşçilerden #TecavüzMeşrulaştırılamaz tepkisi

Adana'da işçiler AKP'nin çocuk istismarında cezasızlık öngören önergesine tepki gösterdi.

Paylaş

Mesut BAYLAV
Adana

EMEP Adana İl Örgütü olarak dün Mecliste şimdilik geri çekilen yasa tasarısı öncesi aydınlatma çalışması yaptık. Dün sabah erken saatlerde Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi’ye giden işçi servislerine bildiriler ulaştırdık. EMEP Adana İl Örgütü olarak daha önce işçilere dağıttığımız bildirilerin kimini almayan işçiler olurken veya bizim gibi düşünmediğini söyleyip AKP’yi savunurken bu sefer işçilerin tepkilerinin farklı olduğunu gördük.  İşçiler tecavüzcüleri aklayan yasaya tepkiliydiler ve bildirilere ilgi gösterdikleri gibi AKP Hükümetine de tepki gösteriyorlardı.

Bildirilerimizi isteklice alan ve çevresine de dağıtacağını söyleyen işçiler olduğu gibi birçok işçi de AKP’ye tepki gösterdi. Bazı AKP’ye oy veren işçilerin, “Her şey için referandum yapıyorlar. Bunu niye halka sormadan yasallaştırmaya çalışıyorlar. Biz tecavüzcülerin aklanmasına karşıyız” dediler. Bugüne kadar AKP’ye oy verdiğini belirten işçiler ‘‘Bundan sonra AKP’ye oy vermeyeceğim. Bu saatten sonra halktan hangi yüzle destek isteyecekler?’’ Birçok işçi ise Meclise getirilen önergenin kendisinin de ahlaksızca olduğunu ve eğer yasalaşırsa bu tür suçların önünün açılacağını düşündüğünü söyledi.

Biliyoruz ki AKP Hükümetinin bu yasayı geri çekişi kalıcı bir geri çekiş değildir. Yine de başta kadınlar olmak üzere hepimizin kazanımıdır. Oluşan tepkiler üzerine kadınların öfkesini ve tepkisini yatıştırmak için bir geri adım atmıştır. AKP Hükümeti yasa tasarısını incelterek ve yeniden gündeme getirecektir. Rehavete kapılamadan halkı ve işçileri aydınlatmaya devam ederek mücadelemizin takipçisi olalım.
#TecavüzMeşrulaştırılamaz

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan kepenk kapatan esnafı hedef aldı: Bedelini öderler

SONRAKİ HABER

Panayır Kadın Dayanışma Derneği kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...