22 Kasım 2016 12:41

Erdoğan kepenk kapatan esnafı hedef aldı: Bedelini öderler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede kepenk kapatan esnafla ilgili, 'Tehdit ettiler, kepenk indirdik, demek yok' dedi, Lozan'a eleştirilerini sürdürdü.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölge illerinde kepenk kapatan esnafı hedef aldı: “Kepenk indir, dendiği zaman kepenk indiren Güneydoğulu olmayacak. Kepenk indirirlerse onlar da bedelini ödeyecek” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Polis Akademisi “Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti” Konferansı'nda konuştu.

Erdoğan konuşmasında “FETÖ” soruşturması kapsamında yürütülen operasyonlara ilişkin olarak, “Devlet, bu ihanet çetesinden tamamen temizlenmedi. Silahlı kuvvetlerimizde, yargıda, polis teşkilatında, devletin çeşitli kurumları içerisinde hâlâ bunlar var” dedi.

Erdoğan konuyla ilgili konuşmasını şöyle sürdürü: “Darbe gecesi mücadelenin en ön saflarında, son yıllarda akademiden yetişmiş genç amir ve polis kardeşlerimizin de olduğunu görmekten memnuniyet duydum. Polisimiz artık şu grubun veya bu kesimin değil, sadece Türkiye'nin polisi olacaktır. Polis amirleri eğitim merkezi, polis meslek eğitim merkezleri ile işte bu anlayışla çalışmalarını sürdürmektedir. Akademinin kapıları, 81 vilayetteki tüm vatandaşlarımızın şartları tutan evlatlarının tamamına açıktır. Ruhunu FETÖ'ye veya başka bir illegal örgüte satmış bir kimsenin bu çatının altında da, bu topraklarda da yeri olamaz. Beklentilerini milletinin ve devletinin üzerine tutan zihniyeti bir daha geri gelmeyecek şekilde ortadan kaldırdık. Müslüman aynı delikten iki kez ısırılmaz. Bu şuurda olacağız. Geçmişte yapılan hatalardan gereken dersleri çıkararak, kendimize yeni bir gelecek kurmakta kararlıyız. İşte bu anlayışla yeniden yapılandırdığımız polis akademisinin mensupları olarak bu görev size düşüyor. Bugünkü konferansın konusunu Türkiye'nin yeni güvenlik konsepti olarak belirledik. İnsanlar doğar, büyür ve ölür, devlet de aynen böyledir. Doğar, büyür ve gelişir. Biz Cumhurbaşkanlığı forsunda da ifadesi bulunan, 2 bin 200 yılı aşkın devlet geleneğine sahibiz. Biz kabile devleti değiliz, çatı devleti değiliz. Kadim geleneğin ta kendisiyiz. Ama bu gelenekten geldiğini zanneden gafiller 15 Temmuz'u yapmıştır. Bedelini ağır ödediler, ağır ödemeye de devam edecekler. Hala bu gafletin içerisinde olanlar varsa kendilerine gelmeli, bu yanlıştan dönmelidir.”

‘LOZAN'DA ELİNDEKİNİ VERİYORSUN, HÂLÂ BAŞARILI ÇIKTIK DİYORSUNUZ’

Erdoğan konuşmasında Lozan’a ilişkin eleştirilerini sürdürerek, “Biz, 22 milyon kilometrekarelik dünya ölçeğinde toprağı görmüş devletin varisleriyiz, daha yeni, daha şurada 3 milyon kilometrekarelik topraklara sahiptik. ‘Lozan’ ifadesini kullandığımda birileri rahatsız oldu, niye rahatsız oluyorsunuz? Lozan'da da 3 milyon kilometrekarede bir yerler tırmıklandı, 780 bin kilometrekareye düştük. Burnumuzun dibindeki yerler alındığında bununla iftihar edenler oldu. Bu nasıl oluyor ya, elindekini veriyorsun, hâlâ başarılı çıktık diyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan terör örgütleriyle mücadenin kesintisiz bir şekilde süreceğini ifade ederek şöyle konuştu: “Ama kafasını sadece bu meseleye gömüp çevresinden kopmayacaktır. Terör örgütlerinin amacı, bizi büyük fotoğraftan kopartıp kendi içimize hapsetmek olduğunu çok iyi biliyoruz. Sanmayın ki PKK'nın asıl amacı, bir bölgede etkinlik sağlamak, sanmayın ki DEAŞ'ın hedefi bir İslam devleti kurmaktır. Bu örgütlerin hiçbiri iddia ettikleri mücadeleler içerisinde değiller. Bunlara sağlanan destek, söylemlerini hayata geçirsinler diye de verilmiyor. Dert başka, bu örgütler diğer örgütlerin planlarını sağlamaları için üzerimize salınmış araçlardan ibaret. Ne yapacağız peki? 15 Temmuz gecesi yapılanı yapacağız, 15 Temmuz gecesi ben milletimde şunu gördüm, F-16'lar bombalarını yağdırırken, helikopterlerden bombalar atılırken vatandaşımızın çiftçisi traktörüyle, öbürü kamyonuyla yola çıktılar. Ama hepsinden öte, benim insanım tankın altına yatabiliyorsa ve onlar Allah-u Ekber diyerek şehadete koşabiliyorlarsa bu millet yıkılmaz. İşin aslı budur. 29 gece sabahlara kadar demokrasi nöbetini tuttuysalar, işin perde arkasındaki hedef başkadır. Onun adı şehadettir.”

‘KEPENK İNDİRİRLERSE BEDELİNİ ÖDEYECEKLER’

Konuşmasında bölge illerinde kepenk kapatan esnafı da hedef alarak şöyle konuştu: “Ben şimdi uluslararası toplantılarda dünya beşten büyüktür diyorum, şunu bilmenizi istiyorum; Türkiye, inşallah kendisinden büyük Türkiye'yi inşa edecektir. Ne ile? Sizlerle. Doğu ve güneydoğu böyle gidecek mi? Yok. İşte son dönemlerde hep birlikte mücadele veriyoruz ve şu anda teröristi vesairesi hepsi kaçacak delik arıyorlar. Ama bu tüm güvenlik güçlerimiz, silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, köy korucularımızla, milletçe bir mücadele veriliyor. Bu neyi getirecek biliyor musunuz? Bölgede yaşayan insanlarımızın özgüvenini artıracak. ‘Kepenk indir’ dendiği zaman kepenk indiren Güneydoğulu olmayacak. Yaptıkları taktirde kepenk indirirlerse onlar da bedelini ödeyecekler. ‘Tehdit ettiler, kepenk indirdik’ demek yok. Yok öyle. Bu iş sadece polisler, askerler, korucuların görevi değil, milletin görevi. Ya senin sokaklarını kazıp ortalığı birbirine katacaklar, sen evini açacaksın. Evinden diğer eve terör koridoru açacaksın. Buna vatanseverlik değil, terör örgütüne yardım ve yataklık denir.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Atılım'a Özgür Gündem ile dayanışma cezası

SONRAKİ HABER

İşçilerden #TecavüzMeşrulaştırılamaz tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...