22 Kasım 2016 11:58

Grup Yorum üyeleri 5 gündür gerekçesiz gözaltında

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek, Selma Altın, İnan Altın, Ali Aracı, Dilan Poyraz, Sultan Gökçek ve Fırat Kıl 5 gündür gözaltında tutuluyor.

Paylaş

İdil Kültür Merkezi’ne yapılan ve müzik aletlerinin kırıldığı baskının üzerinden bir ay bile geçmeden, Grup Yorum üyeleri yeni bir operasyonla gözaltına alındı. Grup Yorum üyelerinin aileleri haber alamadıkları çocuklarının sağlık durumlarından endişe ettiklerini söyledi.

Birgün Gazetesi’nden Erk Acarer’in haberine göre aileler, Grup Yorum üyelerinin İdil Kültür Merkezi’ni basıp merdivenlerden atarak ters kelepçeyle gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. Sanatçıların avukatlarından alınan bilgiye göre Helin Bölek’in kaburgasında kırık oluştu. Aileler Dilan Poyraz’ın da baş dönmesi ve mide bulantısı şikâyeti olduğunu anlattı. Daha önce kolu kırılan Sultan Gökçek’in ise aynı yerden darbe aldığı söylendi.

Aileler, çocuklarının Vatan Emniyet’te yer kalmadığı için Gayrettepe Polis Merkezine götürüldüğünü de aktarırken, beş gün geçmesine rağmen gözlatının nedenini, sanatçıların ne ile suçlandıklarını öğrenemediklerini söyledi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sait Faik Burgazada'da anıldı

SONRAKİ HABER

Bodrum'dan SİT alanlarının imara açılmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...