22 Kasım 2016 11:42

Kocaelili kadınlar: Geri çekilmesi yetmez, iptal edilsin!

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, çocuk istismarında cezasızlık öngören yasa önergesiyle ilgili açıklama yaptı.

Paylaş

Kocaeli Derince’de Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, açıklama yaparak çocuk istismarında cezasızlık öngören yasal düzenleme teklifine tepki gösterdi. Yenikent’teki dernek binasında bir araya gelen kadınlar, “Günlerdir süren eylemlerin sonucunda yasa komisyona geri çektirilmiştir. Ama yetmez, bu yasa tamamıyla iptal edilmelidir. Yasa iptal edilene kadar bulunduğumuz her alanda mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Dernek Yöneticisi Gözde Meydan “Günlerdir uykusuz kalmamıza sebep olan yasa önergesi sabah saatlerinde komisyona geri çekildi. Eğer yasalaşsaydı 15 yaş altı cinsel istismarların cezasız kalabileceği bir hukuksal sürece kapı aralanacaktı” dedi.

Çocuğa yönelik cinsel istismarda çocuğun rızasının olup olmadığına bakılamayacağını belirten Meydan, “Biz kadınlar yasa önergesi meclise sunulduğundan beri Türkiye’nin dört bir yanında alanlardaydık. Kocaeli’de ise yasaya karşı açıklama yapmak isteyen Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, polisin engellemesiyle karşılaşmış, 15 kadın gözaltına alınmıştı. Bugün en ufak bir haksızlığa ses çıkarmamıza OHAL gerekçesiyle engel oluyorlar. Bilin ki, kadınlara sorulmadan çocuk hakları tanınmadan sunulan her önerge bizlerin tepkisiyle karşılaşacaktır. OHAL’inizi de tanımıyoruz, yasaklarınızı da” ifadelerini kullandı.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Günlerdir süren eylemlerin sonucunda yasa önergesinin komisyona geri çektirildiğini vurgulayan Meydan, “Ama yetmez bu, yasa tamamıyla iptal edilmelidir. Biz kadınlar bu yasa iptal edilene kadar bulunduğumuz her alanda mücadeleye devam edeceğiz. Başlattığımız imza kampanyasıyla, yasa önergesinin tamamen iptal edilmesini istiyoruz” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Siirt Şirvan'daki madenden 1 işçinin daha cesedi çıkarıldı

SONRAKİ HABER

İhsan Kalkavan’a FETÖ soruşturmasından yakalama kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...