22 Kasım 2016 11:35

KHK ile SES’in 5 şube başkanı ihraç edildi

SES’ten ihraç kararlarına tepki: Sağlığın piyasalaşması önünde engel olmaya devam edeceğiz.

Paylaş

677 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda 131, Sağlık Bakanlığı'nda ise 756 kamu emekçisi ihraç edildi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkez Yöneticisi Aylin Akçay, aralarında 5 şube başkanı olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve üniversitelerde görevli 60'ın üzerine üye ve yöneticilerinin ihraç edildiğini aktardı.

SES Batman Şube Eş Başkanı Mustafa Yurtsever, Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, Muş Şube Eş Başkanı İdris Gürkan, Yalova Temsilciliği Başkanı Nezaket Ünal ve birçok şube yöneticisinin ihraç edildiğini belirten Akçay, “KHK'ler, çok açık ki darbecilerle hesaplaşmanın ötesinde kamu emekçilerin iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına yönelik bir girişimi gösteriyor. Herhangi bir soruşturma ya da gerekçe olmadan bu süreç işletiliyor” dedi.

Akçay, iktidarın sağlık politikaları önünde engel olarak gördüğü, sendikal mücadele yürüten üye ve yöneticilerini OHAL bahanesiyle temizlemeye çalıştığını söyledi. 3 farklı KHK ile toplamda 500'ün üzerinde üyelerinin ihraç edildiğini kaydeden Akçay, “Biz bunu kabul etmiyoruz. Üye ve yöneticilerimizin ihraç edilmiş olsalar da sağlık alanının piyasaya açılmasının önünde engel olmaya devam edeceklerini biliyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KHK ile belediyelere dershane yasağı kalktı

SONRAKİ HABER

'Çocuklar ölmesin' diyen Amedsporlular mahkemeye çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...