22 Kasım 2016 10:46

İzmir'de 6 Eğitim Sen üyesine 29 Aralık sürgünü

İzmir'in Kiraz ilçesinde 6 Eğitim Sen üyesi öğretmen greve katılarak barış talebinde bulundukları için il dışına sürgün edildi.

Paylaş

Bölge illerinde devam eden çatışmaların son bulması talebiyle emek ve demokrasi güçleri tarafından 29 Aralık 2015'te 'Savaşa Karşı Barışı Savunacağız' sloganı ile yapılan greve katılanlara yönelik cadı avı sürüyor. 

Greve katılanlara yönelik soruşturmaların en yoğun sürdüğü kentlerden biri olan İzmir'de yine greve katılanlara yönelik sürgün cezası çıktı. İzmir'in Kiraz ilçesinde görev yapan 6 Eğitim Sen üyesi öğretmen il dışına hukuksuz bir şekilde sürüldü. Eğitim Sen üyelerinin hizmet yerleri Balıkesir, Afyon, Manisa ve Kütahya illeri olarak değiştirildi. Üstelik, Eğitim Sen üyelerine yönelik açılan soruşturmada müfettişler 'kademe ilerleme cezası' öngörürken, görev yeri değişikliği talebinde bulunmadı. 

Konuyla ilgili ilçede örgütlü olan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu'nun eylemi ise Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgül tarafından, OHAL gerekçe gösterilerek yasaklandı.  Herhangi bir tebligatın yapılmadığı yasaklamada, açık veya kapalı herhangi bir alanda bir toplantıya izin verilmeyeceği, aksi durumda müdahale edileceği sözlü olarak iletildi. Kiraz Kaymakamı Akgül, daha önce de Şair Şükrü Erbaş'ın ilçede yapmak istediği etkinliği de yasaklamıştı. 

'BU KADAR KİN VE NEFRET GÖRÜLMEMİŞTİR'


Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan, hukuk mücadelesi sonucunda haksızlıkların ortadan kalkacağını vurgulayarak "Tarihinin hiçbir döneminde kendi politikalarına muhalif oldu diye devlet bu kadar kin, nefret ve intikam politikalarıyla yönetilmemiştir. Kinden, nefretten, intikamdan başka bir şey düşünmediğinden her türlü ulusal ve uluslararası hukuku ayaklar altına alanlar bilsinler ki bir gün mutlaka bu yaptıklarının hesabını vereceklerdir" dedi. 

'FİİLİ MÜCADELE İLE HESABI SORULACAK'


'Eğitim öğretimi çok düşündüğünü ileri sürenler kış ortasında, eğitim-öğretim yılının ortasında bu sürgünleri varsa vicdanları rahatsız olmadan kabul edebiliyorlar mı?' sorusunu soran Akkan şunları söyledi; "İzmir ilini yönetenlerin ve bu soruşturmaları yapanların birçok ilden farklı olarak adeta Eğitim Sen’lilerden katmerlenmiş intikam almaya çalıştıklarının farkındayız. Bu hukuksuzlukları yapanların bir bölümünün FETÖ kapsamında açığa alındığının, içeriye atıldığının, meslekten ihraç edildiğinin kamuoyu tarafından da bilinmesini istiyoruz. İzmir ilindeki bu özel uygulamaların da hesabını mutlaka fiili, meşru mücadelemizle ve hukuk mücadelemizle soracağımızı buradan bir kez daha haykırıyoruz" (İzmir/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

‘Suçu demokrasiyi savunmak’

SONRAKİ HABER

Meclis TV Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını yayımlamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...