22 Kasım 2016 10:27

Şirvan’da etkin soruşturma yürütülmüyor

Şirvan’da inceleme yapan Av. Can Atalay: Cumhuriyet Savcısı yapması gereken işlemleri, yani görevini yapmıyor.

Paylaş

Emine UYAR
İzmir

Ciner Holding’e ait Park Elektrik AŞ’nin işlettiği ve 6 işçinin cenazesinin çıkarıldığı Siirt Şirvan’daki bakır madeni ocağında toprak altında kalan 10 işçiye hâlâ ulaşılamazken, olayla ilgili soruşturmanın ise etkin yürütülmediği belirtildi.

Yaşanan katliamla ilgili Siirt’e giden Soma davasının avukatlarından Can Atalay, Şirvan’da da tıpkı Soma’daki gibi göz göre göre bir katliam yaşandığını, Cumhuriyet Savcılığı tarafından ise yapılması gerekenlerin yapılmadığını belirtti.

Madende hiçbir önlemin alınmadığını, uyulması gereken kurallara uyulmadığını belirten Atalay, “Bir ihmal göremiyorum” diyen Sağlık Bakanı’na da “Recep Akdağ'ın gözlerinin kör olduğundan şüpheleniyorum” diye yanıt verdi.

Atalay, Park Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Eken’in ocakta patron olarak bilindiğini belirtti. Gürkan Eken, emekli albay ve eski MİT Kaçakçılık Dairesi Başkan Yardımcısı Korkut Eken'in oğlu.

Yaşanan katliama ilişkin işletme müdürü tutuklanmış durumda. Bugüne kadar 4’ü işçi, 6’sı mühendis toplam 10 kişinin ifadesinin alındığını belirten Atalay, “Cumhuriyet Savcısı yapması gereken işlemleri, yani görevini yapmıyor. Hiçbir kamu görevlisinin ifadesi alınmamış. Orada bir denetim eksikliği var. Şirket yönetim kurulu üyelerinin ve yetkililerinin ifadelerine dahi başvurulmamış. Soruşturma için delil toplanması gerekiyor ama şu an toplanmıyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Ali Barış Kurt’a 2 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

Gazeteci Tuğrul Eryılmaz'ın 5 yıl hapsi isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...