25 Mayıs 2012 10:44

‘Şiirler artık kadın yaşamlarının acılarına tanıklık etmesin’

OĞUZ Tansel Edebiyat Ödülü önceki gün Çağdaş Sanatlar Merkezinde yapılan bir tören ile sahibini buldu. Halk Bilimi dalında verilen ödülü bu yıl  “Kadınlar İçin Söylenmiştir: Anadolu’da kadınların Şiirli Tarihi”adlı araştırma antoloji kitabı ile Şair, Yazar Gülsüm Cengiz aldı.Oğ

‘Şiirler artık kadın yaşamlarının acılarına tanıklık etmesin’
Paylaş

OĞUZ Tansel Edebiyat Ödülü önceki gün Çağdaş Sanatlar Merkezinde yapılan bir tören ile sahibini buldu. Halk Bilimi dalında verilen ödülü bu yıl  “Kadınlar İçin Söylenmiştir: Anadolu’da kadınların Şiirli Tarihi”adlı araştırma antoloji kitabı ile Şair, Yazar Gülsüm Cengiz aldı.
Oğuz Tansel ödülü, Oğuz Tansel’i anılarda yaşatmak, kişiliğini, düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak, genç kuşakların dil duyarlılığını artırmak, yazınsal becerilerini değerlendirmek amacıyla veriliyor. Folklor Edebiyat Dergisi, Troya Folklor Araştırmaları Derneği ve Ankara Aydınlığı Girişimi tarafından düzenlenen törende,Oğuz Tansel’in kızı Aysit Tansel ve seçici kurulda olan Metin Turan konuşma yaptılar.
Konuşmaların ardından ödülünü Oğuz Tansel’in kızı ve oğlundan alan Gülsüm Cengiz, “Bu ödülü ülkemizde şiddete uğrayan tüm kadınlar için ve kadın yaşamının güzelleşmesi için alıyorum” dedi. Cengiz, kadınların acılı tarihinin şiirlere de yansıdığını belirterek, “Fakat tüm acıların ve mücadelenin içinde umut ışığı da vardır” dedi. Cengiz, şiirlerin artık kadın yaşamlarındaki acılara tanıklık etmemesi dileğinde bulundu. Cengiz konuşmasını Oğuz Tansel’in “Yörük kızı” adlı şiiri ile tamamladı.
Ödül töreninin ardından İlkin Demirbaş ve Mehmet Kaygısız piyano eşliğinde halk türküleri seslendirdiler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bor, petrol ve doğal gazda özelleştirme uyarısı

SONRAKİ HABER

Einstein’ın öngörüsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...