22 Kasım 2016 08:49

17 yılını mücadele içinde geçiren kamu emekçisine ihraç!

Kayseri’de 17 yıldır ekonomik ve demokratik haklar için mücadele eden SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya KHK ile ihraç edildi.

Paylaş

FETÖ soruşturmaları kapsamında cuntacıları ihraç ettiğini savunan AKP hükümetinin muhalif kamu emekçilerine dönük cadı avı da sürüyor. Tüm emek ve demokrasi bileşenlerinin üzerinde anlaştığı konu; FETÖ adı altında tüm demokrat, laik, mücadeleci kesimlerin kamudan tasfiye edildiği. Bunlardan biri de SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya oldu.

21 yıllık memurluk hayatının 17 yılını sendikacılık yaparak geçiren Karakaya; “Emek ve demokrasi mücadelesinin en önünde yer almaya çalıştım. İşçi sınıfının örgütlenmesinden demokrasi ve laikliğe kadar mücadelelerde yer aldım. Kimse beni darbeci olarak iddia edilen kişilerle aynı torbaya koyamaz” ifadeleriyle ihraç kararına tepki gösterdi.

Emek ve demokrasi güçlerine de seslenen Karakaya, “Mücadele daha bitmedi, iktidarın anti-demokratik uygulamalarına karşı mücadeleyi ortaklaştırarak sürdüreceğiz. Birliğe ihtiyacımız her zamankinden fazladır” dedi.

“Kayseri işçi sınıfının örgütlenmesi ve Şirvan’daki gibi, Soma’daki gibi ölümlere yollanan Kürt-Türk tüm işçilerin birleşmesi için daha fazla çaba harcayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” diyen Karakaya “Bu daha başlangıç” ifadelerini kullandı. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AP Sol Fraksiyon Başkanı: Erdoğan AB için güvenilir değil

SONRAKİ HABER

‘Tecavüz suçtur AK’lanamaz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...