22 Kasım 2016 08:23

MHP’den istismara şerh, anayasaya mutabakat sinyali!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den anayasa açıklaması: Her maddeyi konuşa konuşa mutabakata varacağız inşallah.

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli konuşmasında çocuk istismarında faile cezasızlığın önünü açan yasal düzenleme önergesi ve anayasa değişikliği konusunda açıklamalar yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'nin 'cinsel istismar' önergesine ilişkin “Bu önergeyi veren AKP'li milletvekillerinin hiç mi yüreği sızlamadı? Hiç mi elleri titremedi? Şu anda cezaevinde heyecanla mezkur önergenin yasalaşmasını bekleyen ve cinsel istismarda hüküm giymiş hangi hatırlı veya sözü geçen kokuşmalara destek verilmektedir?” diye sordu.

‘ÖNERGE FAİLLERE CAN SİMİDİ UZATMAKTIR’

AKP milletvekillerinin önergesine “Meşum önergeyle sabilere, körpe yavrulara küçük bedenlere göz koyan iğrenç yaratıklara can simidi uzatılmaktadır” diyerek tepki gösteren Bahçeli, “Çocuklara kadınlara cinsel saldırıda bulunan hayatlarını karartan zalim ve ahlaksızları değil affetmek bunu işledikleri suçları temizlemek; bunların kafalarına hukukun demir yumruğunu indirmek milli ahlakın gereğidir. Buradan AKP'ye çağrıda bulunuyorum, ne yapıp yapıp bu önergeyi tümden geri çekin, gelin daha fazla anlamsız ve boş tartışmalarla Türkiye'yi boğmayın” dedi.

‘KONUŞA KONUŞA MUTABAKATA VARACAĞIZ’

MHP Lideri, AKP’nin anayasa değişiklik önerilerine ise sıcak baktıklarını açıklamaktan geri durmadı. Anayasa değişikliğini dar kapsamlı ve asgari düzeyde tutmanın yaralı olacağını söyleyen Bahçeli, “Merdiven usulüyle basamakları yavaş yavaş hazmede hazmede çıkarak Türkiye'yi ertelenmesi imkansız olan önemli bir meselesinden kurtarabiliriz. AKP'nin değişiklik önerilerini genel olarak makul buluyoruz. Konuşa konuşa yokuşları aşacağız, tartışıp her bir maddeyi titizlikle müzakere ederek mutabakata varacağız inşallah” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantısının ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladı. AKP'nin anayasa taslağı teklifindeki kaç maddeye itiraz ettiklerinin sorulması üzerine Bahçeli, “Müzakere devam ediyor” dedi ve taslağın 12 maddeden oluştuğunu dile getirdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de 12 kamu çalışanı ihraç edildi

SONRAKİ HABER

‘Hükümete erteleme değil fiili grev yasağı yetkisi verildi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa