22 Kasım 2016 07:50

HDP'den EKK'nın iptaline ilişkin tepki: Yoğun çaresizlik!

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının iptal edilmesini değerlendirdi.

Paylaş

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun bugün yapılması planlanan toplantısının iptal edilmesi üzerine konuya ilişkin HDP’nin Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli’den açıklama geldi.

Cuma günkü toplantısında doların ateşini düşürmeye odaklanan Kurulun yaptığı açıklamalardan sonra ateşi körüklediğini söyleyen Temelli, “Bugünkü iptal nedeni yoğun program değil, olsa olsa yoğun çaresizliktir” ifadelerini kullandı.

KÜRESEL PİTASA DEĞİL, HÜKÜMETİN ESERİ!

Hükümetin ve Başbakan Binali Yıldırım’ın ekonomideki olumsuz gidişatı küresel piyasalara bağlamasını eleştiren Temelli, “Sene 2008 olsaydı, küresel piyasalara bağlı bir açıklama anlamlı olabilirdi, ama bugün yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeler kesinlikle Erdoğan-AKP iktidarının ve ekonomi kurmaylarının eseridir” dedi.

Sorunu faiz lobilerine bağlama yaklaşımının çözüm üretemeyeceğini dile getiren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı, “Ekonominin farklı uçlarından tutmuş bakan ve ekonomi danışmanlarının birbiriyle tutarsız ve iktisaden anlamsız açıklamaları içine sürüklendiğimiz süreci gayet iyi açıklıyor. Siyaseten sürüklendiğimiz ve inatla sürdürülmeye çalışılan yanlış politik reçeteye hiçbir ekonomik model cevaz vermez. Değil Şangay, hangi beşli ile bir araya gelirlerse gelsinler, bu siyasi anlayıştan bir çözümün çıkmasını beklemek eşyanın tabiatına aykırıdır” vurgusunda bulundu.

EMEK ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

Hükümetin kötü ekonomik gidişatı önlemek üzere adım atmak yerine ‘Başkanlık sistemi’ tartışmalarında ısrar etmesini de eleştiren Temelli, “HDP olarak bu gidişe dur demenin aciliyetine bir kez daha vurgu yapıyoruz. Emek meslek örgütlerini, sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarını iktisadi alana dair toplumun haklarını savunmak konusunda inisiyatif almaya çağırıyoruz. Unutmayalım ki, ekonomideki bu anlayışla ortaya çıkan savurganlık sonucu gasp edilen halkların ve emekçilerin haklarıdır” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar: Tamamen geri çekilene kadar mücadeleye devam

SONRAKİ HABER

Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...