21 Kasım 2016 20:01

Cinsel istismarın aklanmasına karşı Siyah Protesto çağrısı

​Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, cinsel istismarın aklanmasına yönelik tasarıya karşı #SiyahProtesto çağrısı yaptı.

Paylaş

​Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, geçmişe dönük cinsel istismarın affı ve ileriye dönük rıza yaşının 15'ten 12'ye indirilmesine yönelik tasarıya karşı #SiyahProtesto çağrısı yaptı.

İstismarcıların, tecavüzcülerin evlilik yoluyla affedilmesinin Mecliste görüşüleceğine dikkat çeken ​Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu'ndan yapılan çağrıda, "Siyah giyiniyoruz, pencerelerimizden siyah kumaş sarkıtıyoruz, siyah kurdele takıyoruz ve sosyal medya profillerimizi siyaha çeviriyoruz" denildi. 

Ankara'da kadınların sabahtan itibaren Meclisin önünde eylem yapacağı belirtilen Platform açıklamasında, akşam 17.00'de tasarı oylanırken #SiyahProtesto için kadınların sokaklara çıkacağı kaydedildi.

"Cinsel istismar ve tecavüz biz kadınların, çocukların hayatlarını hedef alıyor. Hayatlarımızı karartmak isteyenlerin karşısında susmuyoruz; geceleri, sokakları, meydanları terk etmiyoruz." denilen açıklamada saat 18.00'de Beşiktaş'ta Hakan Pastanesi yanında buluşacak kadınların Sessiz #SiyahProtesto ile sokakları karartacağı ifade edildi.

Kadınlara, tüm eylem ve etkinliklerin fotoğraflarını #TecavüzMeşrulaştırılamaz ve #SiyahProtesto hashtagleriyle paylaşma çağrısı da yapıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aziz Güler paylaşımına 3 yıl hapis

SONRAKİ HABER

Zonguldak'ta madende göçük: 1 işçi mahsur, 1'i kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...