21 Kasım 2016 18:17

Kadınlar 'Tecavüzü aklayan yasanızı geçirtmeyeceğiz' dedi

Avcılar Kadın Platformu çağrısıyla buluşan kadınlar 'Tecavüzü aklayan yasanızı geçirtmeyeceğiz' dedi.

Paylaş

Avcılar Kadın Platformu'nun çağrısıyla Marmara Caddesinde bir araya gelen kadınlar, çocuk istismarında cezasızlığı öngören ve tecavüz suçunu meşrulaştıracağı gerekçesiyle tepki toplayan yasal düzenlemeye karşı eylem düzenledi.

"Tecavüzü aklayan yasanızı meclisten geçirtmeyeceğiz"  pankartı açan kadınlar sık sık "AKP elini çocuklardan çek", "Kadınlar sokağa hesap sormaya", "Tecavüze değil çocuklara özgürlük", "AKP al yasanı başına çal", "Erkek devlet yıkacağız elbet" sloganlarıyla düzenlemeye tepki gösterdi. Kadınlar "Tecavüzü meşrulaştırma", "O yasa çekilecek" "Evlilikle tecavüzü aklayamazsınız" dövizleri taşıdı.

'4 BİN TECAVÜZCÜYE TAHLİYE YOLU'

Kadınlar adına açıklamayı Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Şube Kadın Sekreteri Simge Yardım Dağ okudu. AKP, cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin Meclise sunduğu önerge sayesinde 4 bin tecavüzcüye tahliye yolu açıldığını söyleyen Dağ, "Bir yılda adliyeye taşınan çocuğa yönelik cinsel istismar olayı sayısı 16 bin 957 oldu. Yargıya taşınan istismar vakalarında 13 bin 968 mahkumiyet kararı çıktı. Türkiye, bu düzenlemeyi hayata geçirdiği anda çocuk cinsel eylemlilik rıza yaşında dünyanın en düşük yaşını belirlemiş olan tek ülke olacaktır. Böylesi bir durum çocuğun üstün yararının korunması ilkesine aykırıdır" dedi.

‘YAŞANAN CİNSEL İSTİSMARLARIN ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR’

"AKP’nin hükümette olduğu yıllar boyunca, toplumsal cinsiyet algısının giderek geleneksel, eril ve cinsiyet eşitliğini reddeden bir anlayıştan ibaret olduğunu görüyoruz" diyen Dağ, "Kadın-erkek rolleri bu zihniyete göre oluşturulmakta, toplumsal rollerin ve evlilik yaşının dinsel muhafazakarlarlık temelinde küçültülmesi ile erken evlilikler meşru gösterilmeye çalışılmaktadır" diye konuştu. AKP iktidarının ülkede yaşanan cinsel istismarların üzerini örtmeye yönelik açıklamalarının cinsel istismar ve cinsel saldırıların artmasına yol açtığını vurgulayan Dağ, "Kadına ve çocuğa yönelik taciz, tecavüz ve katliamlar AKP'nin cinsiyetçi politikalarından güç almaktadır" dedi.  Dağ, kadınlar olarak çocuk istismarını, taciz ve tecavüzü meşrulaştırma yasalarına, eril söylem ve politikalarına karşı eşit ve özgür  bir yaşam için mücadele edeceklerini belirtti. Eylem zılgıt ve sloganlarla son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstismara cezasızlığa bir tepki de Alibeyköy’den geldi

SONRAKİ HABER

İlaç diye satılan bitkiler nasıl zehre dönüşüyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...