21 Kasım 2016 17:47

İstismara cezasızlığa bir tepki de Alibeyköy’den geldi

Alibeyköylüler çocuk istismarında cezasızlığı öngören yasal düzenlemeyi yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti.

Paylaş

İstanbul Alibeyköylüler, çocuk istismarında cezasızlığı öngören yasal düzenlemeyi protesto etti. Cengiztopel girişinde bir araya gelen çok sayıda kişi, "Taciz tecavüz yasasına hayır", "Tecavüz suçtur aklanamaz", "Çocuk gelinler istemiyoruz" sloganlarıyla yürüdü. Cengiztopel dörtyola kadar yürüyen Alibeyköylüler basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Hülya Zabun, "Söz konusu olan haklarımız olunca çalıştırılmayan, baypas edilen Meclisin, tecavüzcüleri aklamak için canhıraş çıkardığı önergeleri kabul etmiyoruz" dedi.  Zabun, OHAL bahanesi ile tecavüzcülerin salıverilmesine, kadınların ve çocukların Meclis onayı ile tecavüzcülere, istismarcılara teslim edilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

DAĞILAN KİTLEYE 'DAĞILIN' SALDIRISI!

Basın açıklaması son bulduğunda, katılanlar "Açıklamamız son bulmuştur dağılıyoruz" açıklamasıyla dağılmaya başladı. Arkasını dönerek dağılan kitleye polis 'Dağılın' diye bağırarak saldırdı. Yoğun biber gazı da kullanılan polis saldırısında ufak çapta yaralananlar var. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriyelilerin kaldığı gecekondu yandı 3 yaşındaki çocuk öldü

SONRAKİ HABER

Kadınlar 'Tecavüzü aklayan yasanızı geçirtmeyeceğiz' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...