21 Kasım 2016 17:24

Panayır Kadın Dayanışma Derneği’ne saldırı

İçişleri Bakanlığı tarafından faaliyeti durdurulan dernekler arasındaki Panayır Kadın Dayanışma Derneği kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı.

Paylaş

Bursa'nın Panayır Mahallesinde bulunan Panayır Kadın Dayanışma Derneği kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Öğle saatlerinde derneğin önünden geçen bir temizlik işçisi, mühürlü kapının kilidinin kırıldığını fark ederek dernek başkanına haber verdi.

Dernek başkan ve yöneticilerinin derneğin önüne gelmesiyle mühürlü kapının kırıldığı ve bahçesinde ateş yakıldığı fark edildi.

Bunun üzerine polisi arayan dernek yöneticileri, ciddiye alınmadıklarını, alaylı bir üslupla karşılık bulduklarını belirtti. Derneklerine girilip girilmediğini, çalınan ya da dağıtılan bir şeyin olup olmadığını halen bilemediklerini söyleyen dernek yöneticileri polisin umursamaz tutumuna tepki gösterdi.

Dernek üye ve yöneticileri “Derneğimizi önce mühürlediler, sonra saldırdılar. Ama biz kendi evlerimizde, parklarda, bahçelerde buluşup dayanışmayı örmeye devam edeceğiz dedi.

Panayır Kadın Dayanışma Derneği geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’ının talimatıyla faaliyetleri durdurulan 370 dernek arasında yer alıyor. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Tecavüzü aklayacak hiçbir yasayı kabul etmiyoruz'

SONRAKİ HABER

Suriyelilerin kaldığı gecekondu yandı 3 yaşındaki çocuk öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...