21 Kasım 2016 16:53

Adana’da kadınlar istismar düzenlemesine 'hayır' dedi

Adana Kadın Platformu mecliste görüşülecek çocuk istismarıyla ilgili tasarıyı protesto etti. Kadınlar tencere, tava, davul ve düdüklerle ses çıkardı.

Paylaş

Adana Kadın Platformu yarın mecliste görüşülecek olan ve çocuk istismarını aklamakla eleştirilen yasa tasarısını protesto etti. Atatürk Parkı’nda bir araya gelen çok sayıda kadın park içerisinde yürüyüş düzenledi. Emniyet yürüyüşü “park kamusal alan, burada insanlar spor yapıyor” diyerek engellemek istedi. Barikat kuran polis kadınlarla görüştükten sonra barikatı kaldırdı. Park içinde yürüyen kadınlar ellerindeki tencere tavaları birbirine vurarak, davul ve düdük çalarak ses çıkarma eylemi yaptı. Basın açıklamasına geçen kadınlar “Tecavüz suçtur, tasarıyı durdur” sloganları attı.

SİYAH KURDALE, SİYAH PROFİL EYLEMİ

Basın açıklamasını okuyan Rafiye Taş, önergeyle birlikte rıza yaşının 15’ten 12’ye indirilebileceğini belirterek bundan sonra gerçekleşecek istismarların faillerinin de korunacağını ifade etti. Tek bir kadın örgütü ile istişare bile edilmeden hazırlanan yasayla çocukların ve kadınların yaşamı hakkında karar verildiğini kaydeden Taş, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele Günü yaklaşırken önergenin geri çekilmesi için de mücadele edeceklerini söyledi. Yarın görüşülecek olan yasa tasarısına karşı her yerde siyah kurdele takıp siyah giyineceklerini, evlere siyah bezler asacaklarını, sosyal hesaplarda profil resimlerini siyah yapacaklarını söyleyen kadınlar tüm kadınları bu kampanyaya katılmaya çağırdı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

FETÖ iddiasıyla ihraç edilen komiser yardımcısı intihar etti

SONRAKİ HABER

'Tecavüzü aklayacak hiçbir yasayı kabul etmiyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa