21 Kasım 2016 15:03

Özgür Gündem danışmanları için ‘özgürlük nöbeti’ sürüyor

Özgür Gündem gazetesinin tutuklu yönetici ve yayın danışmanları için özgürlük nöbeti sürüyor. Nöbette faşizme karşı birlikte mücadele mesajı verildi.

Paylaş

Özgür Gündem Gazetesi’nin tutuklu Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya, Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ve Yayın Danışma Kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlatılan “Özgürlük Nöbeti” sürüyor.

26’ncı hafta nöbetine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bakırköy İlçe Örgütü, Birleşik Haziran Hareketi, Barış Vakfı, Sosyal Demokrat Vakfı, Diren Bakırköy Çamlık Forumu, Aslı Erdoğan’ın okurları ve Suruç Aileleri İnisiyatifi destek verdi.

Nöbette ilk olarak Suruç Aileleri İnisiyatifi adına konuşan Hacer Elçi, “Bu ülkede herkes hukuksuz bir şekilde gözaltına alınıp tutuklanıyor. Tutsaklar her gün hak ihlallerine maruz kalıyor. Devlet 19 Aralık katliamı gibi bir hazırlık içerisinde. Ama biz ne olursa olsun direnmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

‘AKP YOLUN SONUNA GELDİ’

Sosyal Demokrasi Vakfı üyesi Yavuz Okçu da, bugün gelinen noktada yapılması gereken tek şeyin mevcut faşizme karşı mücadele hattını genişletmek olduğunu ifade etti. Okçu, “AKP yolun sonuna geldi. Halklar olarak birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

'KARTAL'DA TÜM RENKLER BİR ARADAYDI'

Birleşik Haziran Hareketi üyesi Mehmet Oruç ise, dün yapılan Kartal mitinginde bütün renklerin, her sesin faşizme dur demek için bir araya geldiğini söyleyerek, “Demokratların mücadeleyi yükseltmesi gerekiyor. Her gün faşizme karşı bir adım ileri yol almalıyız. Cezaevindeki arkadaşları dışarı çıkarmak, özgürce yaşamak için omuz omuza mücadele etmeliyiz” dedi.

Nöbet, Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi Fahri Bozbaş’ın şair Arif Damar’ın “Dayanılmaz” şiirini okumasıyla son buldu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındaki HDP'li vekil danışmanlarına görevleri soruldu

SONRAKİ HABER

FETÖ iddiasıyla ihraç edilen komiser yardımcısı intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...