21 Kasım 2016 12:17

Cinsel istismar önergesini veren AKP geri adım attı

Çocuk istismarında cezasızlık önergesini veren AKP’li Ramazan Can: Gerekirse düzeltme yapılabilir.

Paylaş

Meclis’e cinsel istismar önergesini getiren 6 AKP'li milletvekilinden birisi olan Ramazan Can, istismar düzenlemesi için muhalefetle görüşeceklerini söylerken gelen tepkiler üzerine geri adım attı ve “Gerekirse düzeltme yapılabilir” dedi. Can, verdikleri önergenin doğru olduğunu da savundu.

AKP’li Mustafa Elitaş da “Cinsel istismar önerimizin doğru olduğunu savunuyoruz. Amacımız mağduriyet yaratmak değil. Muhalefetin değişiklik önerisi varsa bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

3 GÜN GEÇTİ, MUHALEFET ARANMADI

Öte yandan çocuklara cinsel istismarda bulunan kişinin, evlilik koşuluyla cezasının kaldırılmasını düzenleyen önergenin kamuoyundan büyük tepki görmesi sonrasında Başbakan Binali Yıldırım, 'muhalefetle görüşün, gerekli düzeltmeyi yapın' talimatı vermişti. Cuma günü verilen bu talimata karşın aradan geçen üç günde muhalefet partileri aranmadı.

ÖNERGEDE NE YAZIYORDU?

AKP’nin 6 milletvekili tarafından verilen önergede şu ifadeler yer alıyordu:
“Görüşülmekte olan Kanun Tasarısının Geçici 1. maddesine aşağıdaki fıkranın eklenmesinz ve teklif ederiz.

Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkıdaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suçan azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Barosu: Çocukların yaşam hakkı ihlali artıyor

SONRAKİ HABER

ÇHD Genel Başkanı Kozağaçlı ve 3 avukat gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...