21 Kasım 2016 11:10

'Projeniz değiliz' diyen veliler MEB’e gidiyor

‘Proje okulu’ uygulamasına karşı imza toplayan veliler 24 Kasım’da imzaları MEB’e ileterek bakanlık önünde eylem yapacak.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Proje okullara karşı çıkan veliler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapacak. Veliler topladıkları imzaları da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a verecek.

'24 KASIM MİLAT OLACAK'

Proje okullara karşı çıkan veliler İstanbul Cezayir Resturant’ta bir basın açıklaması yaptı. İmza kampanyasının beklenin üstünde ilgi gördüğünü söyleyen Veli İnisiyatifi sözcüsü Hülya Şen, “Topladığımız imzalarla 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Ankara'ya, Milli Eğitim Bakanı'na gideceğiz. Bakanın bu özel günde bizi kapıda bırakmayacağına inanmak istiyoruz” dedi.

24 Kasım'ın kendileri için milat olacağını vurgulayan Şen, dayatılan projeye asla boyun eğmeyeceklerini söyledi. Alternatif bir ‘milli eğitim şurası’ da düzenleyeceklerini söyleyen Şen, çocuk istismarınca cezasızlığı öngören düzenlemeye de tepki gösterdi.

‘EĞİTİM BİR SEN VE AGD TAŞERONLUK YAPIYOR’

Daha sonra söz alan bir öğrenci velisi Gürcan Çilesiz de eğitimde tek tipleştirme operasyonunun lise ayağının Eğitim Bir Sen ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından yürütüldüğünü söyledi. Laik, çağdaş, bilimsel eğitimin Türkiye’de yaşayan her yurttaşın hakkı olduğunu ve mevcut eğitim kurumlarının bu esaslara aykırı faaliyetlerde bulunamayacağını ifade eden Çilesiz, “Milli Eğitim Bakanlığı eğitimi adeta taşeronlaştırmış; Türkiye’nin en gözde liselerinde eğitim işi Anadolu Gençlik Derneği ve Eğitim Bir Sen’e teslim edilmiş. AGD kendi dini anlayışı çerçevesinde okullarda yürüttüğü faaliyetlere de “Projem” adını veriyor” diyerek duruma tepki gösterdi.

ÖNCEKİ HABER

‘Görevim gereği yurt dışına çıkmalıyım ama...’

SONRAKİ HABER

Müzisyen Alaaddin Us kazada yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...