21 Kasım 2016 09:49

Kadınlar: Tecavüzü ‘AK’layacak yasayı kabul etmiyoruz!

Denizlili kadınlar hükümetin çocuk istismarına af getiren yasal düzenleme önerisine eylemle yanıt verdi.

Paylaş

Çocuk istismarı suçunda failin çocukla evlendirilmesini ve bu koşulda faile uygulanacak cezanın affını öngören yasal düzenlemeye Denizli’den de tepki geldi. Düzenlemeye karşı bir araya gelen kadınlar, sloganlarla tepkilerini dile getirdi.

‘Tecavüz meşrulaştırılamaz’, ‘Tecavüzü aklayamazsınız’, ‘Tecavüzcüye değil, çocuklara özgürlük’, ‘Küçüğün rızası değil büyüğün istismarı”, “AKP elini çocuklardan çek” yazılı pankartların yer aldığı eylemde ‘Bir Tecavüzün Hikâyesi’ adlı şiir okundu.

Basın açıklamasını kadınlar adına Gamze Aksu Karagöz okudu. Karagöz, son yıllarda artan istismar haberlerinin tesadüf olmadığını söyledi. İstismarın bir zihniyet ürünü olarak karşımıza çıktığını dile getiren Karagöz, “Tecavüzcüleri aklayan yüz karası bu yasa müsveddesini geçirmekte kararlı durulduğu takdirde tüm kadınlar olarak tecavüzcüler ve tecavüzü aklayanlar hesap verene kadar direnişte olacağız. Çocuk istismarını, tacizi, tecavüzü meşrulaştıran yasalarınıza, eril söylem ve politikalarınıza karşı eşit ve özgür bir yaşam için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. Basın açıklaması ses çıkarma eylemiyle sona erdi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karadeniz İlleri Kadın Platformu: Bu yasa kabul edilemez

SONRAKİ HABER

Erciyesspor, kapanmaktan genç yönetimle kurtuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...