21 Kasım 2016 09:09

Tanrıkulu: AKP istismarcıların ceza alması için ne yapıyor?

CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkılu çocuklara cinsel istismarda evlililik yoluyla cezasızlık getiren düzenlemeye tepki gösterdi.

Paylaş

Çocuklara yönelik cinsel istismar suçu işleyenlerin cezasının hükmünün açıklanmasını öteleyen yasa teklifini eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yazılı açıklama yaparak AKP milletvekillerin verdiği teklifine karşı “AKP iktidarına hemen her gün bu suçların, suçluların akıbetini, adaletin yerine gelmesi için neler yapıldığını soruyor, cevap bekliyoruz” dedi.

Tanrıkulu açıklamasında, kadına ve çocuğa yönelik cinsel istismar ve şiddetin şikâyete tabi olmaksızın soruşturulup cezalandırılması gereken bir suç olduğunu, cinsel şiddet, istismar, tecavüz suçlarında failler hakkında ivedilikle ve etkili bir biçimde soruşturma yürütülmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Kadına ve çocuğa yönelik cinsel istismar, şiddet ve tecavüz suçlarında uygulanan ceza indirimleri, hükmün ve/veya cezanın açıklanmasının geriye bırakılması ve tutuksuz yargılamalar suçun cezasız kalmasına neden oluyor” dedi.

Tanrıkulu,  yasa teklifinin suçun cezasız kalmasıyla eş anlamlı olacağına dikkat çekerek, “Cezanın niteliği, eksiksiz uygulanması hukukun caydırıcılığı ve suçun ortadan kaldırılması bakımından son derece mühimdir, bu suçlarda indirim ve erteleme olmamalıdır” dedi. Kadına ve çocuğa yönelik her tür şiddetin ortadan kalkacağı bir ortam oluşturulması için nitelikli düzenlemeler hayata geçirilmesi ve bunun için Meclis araştırmaları yapılması gerektiği kaydeden Tanrıkulu, “Cinsel istismar suçu failleri, istismar ettikleri kişi ile evlenirse suç ortadan kalkar, AKP suçluları değil, mağdurları cezalandırıyor. Buna izin vermeyeceğiz” dedi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk yaşta evlendirme haritası: En düşük oran Dersim'de

SONRAKİ HABER

Kayseri Barosu: Cinsel istismar suçunda af, akıl tutulması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...