21 Kasım 2016 08:35

AKD Yamanlar Cemevi salonunun yıkılmasına tepki gösterdi

Alevi Kültür Dernekleri, Bayraklı Belediyesi'nin Yamanlar Cemevi salonunu yıkmasını yazılı açıklamayla kınadı.

Paylaş

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Merkezi yaptığı yazılı açıklama ile, İzmir'de Bayraklı Belediyesi'nin Yamanlar Cemevi olarak bilinen Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesine tahsis edilmiş olan Can Dost Düğün Salonunu yıkmasına tepki gösterdi.

AKD Genel Başkanı Doğan Demir imzalı yazılı açıklamada, söz konusu düğün salonunun üyelerine sosyal destek hizmeti veren bir işlevi olduğu belirtilirken, yıkımın haber verilmeden hukuksuz bir şekilde gerçekleştirildiği vurgusu yapıldı.

Yıkım esnasında zabıta ve polislerin, dernek yöneticilerine ve mahalle sakinlerine sert bir şekilde saldırdığı ifade edilerek, "Halkın yoğun tepki göstermesi ve toplanması üzerine belediye yıkım ekipleri yıkımı yarıda bırakarak alanı terk etmiştir. Bu yıkım anlayışını ortaya koyan ve sergileyen zihniyeti kınıyor, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın bu tutumunu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz" denildi.

Dernek olarak belediye ve CHP ile yaptıkları tüm görüşmelerin sonuçsuz kaldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sayın belediye başkanının bu düşmanvari yaklaşımını tek bir şekilde ifade edebiliriz: Alevi toplumuna karşı içindeki kin ve nefretin dışa vurumu. Tarih bu tarz anlayışların örnekleriyle doludur. Bu anlayış sahipleri şunu iyi bilmelidirler ki, bizler tarih süzgeci içinde bu anlayışa karşı nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı noktadayız. Kültürümüze, inancımıza, değerlerimize, kurumlarımıza, yaşam alanlarımıza yapılacak her türlü girişime karşı hak ve hukuk boyutunda sözümüz olacaktır." (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Anayasa yapımı değil fiili duruma yasal statü arayışı!

SONRAKİ HABER

Çocuk yaşta evlendirme haritası: En düşük oran Dersim'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...