21 Kasım 2016 06:35

Boğaziçi'nin atanmış rektörü Akademik Kurul'da konuştu

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından atanan Prof. Mehmed Özkan, Akademik Kurul'da konuştu.

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi rektörlük seçimlerinde oyların yüzde 86'sını alan Prof. Gülay Barbarosoğlu'nun yerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından atanan Prof. Mehmed Özkan, Akademik Kurul'da konuştu.

T24'ün haberine göre  Albert Long Hall’da toplanan Akademik Genel Kurul'a Üniversite Yönetim Kurulu, Senato, ÖTK (Öğrenci Temsilciliği Kurulu) Temsilcileri ve Boğaziçi Üniversitesi’nden yaklaşık 450 akademisyen katıldı.

Genel Kurul’da hedefinin ‘’Akademik ve bilimsel alanlardaki başarıları artırmaya devam etmek için çalışırken, katılımcı, çoğulcu ve özgürlükçü yaşam geleneğine sahip çıkmak ve Boğaziçi’nin akademik ilkelere dayanan değerlerini geleceğe taşımak’’ olacağını söyleyen Özkan, konuşmasında ‘’Üniversitenin en değerli varlığı düşüncesidir. Özgür düşünce olmadan üniversitenin bilgi üretmesinin mümkün olamayacağı çok aşikardır’’ dedi.

Özkan, rektör olarak atanmasını "Boğaziçi Üniversitesindeki 22 yıllık öğretim üyeliği, dört yıllık rektör danışmanlığı ve ardından da rektör yardımcılığı döneminde bu ilkelere bağlılığının bilinmesi" ile açıkladı.

OHAL dönemi sonrası KHK ile belirlenen rektör belirleme şeklinin iyileştirilmesi amacıyla üniversitelerin, dünyadaki başarılı üniversite yönetim modellerini de kapsamlı bir şekilde çalışarak, farklı üniversite yönetim ve rektör belirleme süreçleri önermeleri gerektiğini ifade eden Özkan konuşmasının ardından akademisyenlerin yeni döneme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Genel Kurul boyunca bina dışında toplanan bir grup öğrenci toplantıyı ve KHK ile atanan Rektörü protesto ettiler. Genel Kurul salonu içine girip protestolarını içeride de sürdürmek istediklerini belirten öğrencilerin bu talepleri rektöre iletildiğinde Prof. Özkan bunun Genel Kurul temayüllerine aykırı olduğunu, normal şartlarda bir akademik kurulda bu talebin kabul edilemez olduğunu, ancak yaşanmakta olan olağan dışı süreci değerlendirerek bu talebi Genel Kurulun görüşüne açacağını söyledi. Kısa bir değerlendirme sonrasında da öğrencilerden temsilci bir heyeti davet edildi. Genel Kurul ÖTK (Öğrenci Temsilciliği Kurulu) temsilcilerinin yaptığı konuşmadan sonra sonlandırıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kış ortasında elektriksiz ve susuz kaldılar

SONRAKİ HABER

‘Barış çınarı’ Ahmet Türk gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...