21 Kasım 2016 06:25

CHP’li Akatlı: Bu dava biz bitti demeden bitmeyecek!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı Sivas Katliamı davasına ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı 21 Şubat'a ertelenen Sivas Katliamı Davası ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamasında insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı uygulanmasını eleştiren Akatlı, “Ülkemizin insanlığa karşı işlenen suç listesi hayli kalabalık. Neredeyse tamamı adaletsiz bırakılan bu davaların çoğu zaman aşımına uğratıldı. Suçu işleyenler halkın vicdanlarında tutuklu kaldı ancak mahkemelerce haklarında takipsizlik kararları verildi. Hatta siyasi iktidarlar tarafından ödüllendirildiler” ifadelerini kullandı.

Beyazıt Katliamı, Abdi İpekçi cinayeti, Kemal Türkler cinayeti ve Sivas Katliamı gibi pek çok davanın zaman aşımına uğratıldığını hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı, sivas katliamı davasına ilişkin “23 yıllık adalet mücadelemizde davamızın her adımı başka bir skandala tanıklık etmiştir. Geldiğimiz son noktada Sivas Katliamı Davası’nın zaman aşımı kararını veren mahkemenin hakimi bugün Gülen Cemaati üyeliği suçlaması ile tutuklu. Davanın savcısı ise Yargıtay hakimi. AKP-cemaat koalisyonunun yargıdaki milli mutabakat yılları açısından ibretlik bir örnek... Barış içinde bir arada kardeşçe yaşamın güvencesi hukuk devletidir. Yapmamız gereken demokrasiye, özgürlüklere ve insan haklarına daha fazla sarılarak hukuk devletini güçlendirmektir. Sivas Katliamı davası 21 Şubat'a ertelendi. Toplumun tüm vicdanlı insanlarını bu davaya sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu dava biz bitti demeden; gerçek suçlular yargı önüne gelmeden bitmez, bitmeyecek!” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Süper Lig yayın ihalesi Digiturk'ün

SONRAKİ HABER

Kış ortasında elektriksiz ve susuz kaldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...