21 Kasım 2016 03:49

Erciyes'te Mavi, Siyaha Yakın

Kayseri Erciyesspor, bugün yapılacak olan kongresinde aday çıkmamasıyla beraber karşılaştığı kapanma tehlikesiyle gündemde bu kez.

Paylaş

Alper KAYA

İsim değişiklikleriyle sık sık gündeme gelen Kayseri Erciyesspor, bugün yapılacak olan kongresinde aday çıkmamasıyla beraber karşılaştığı kapanma tehlikesiyle gündemde bu kez. Biraz karışık bir giriş mi oldu?

Hikayenin devamı daha da karışık.

1932'de kuruluyor Erciyesspor. 1966 yılında ise, Ortaanadoluspor ve Sanayispor'un da bünyesine katılmasıyla Kayserispor adını alıyor. 1988 yılında ise ismini Kayseri Emniyet Erciyesspor olarak değiştiriyor.

Futbol alemimizin gündemine ise son olarak, Erciyesspor adıyla 2003-2004 sezonunda Süper Lig'e çıkarak girdi. 9 Temmuz 2004'te yapılan kongrede, Erciyesspor oldu Kayserispor. O dönemin Kayserispor'u ise, kendi kongresinde ismini Kayseri Erciyesspor yaptı. 2004-2005 yılında şampiyon olan Kayseri Erciyesspor ise bir ilki başararak peş peşe iki sezonda da 1. Lig şampiyonu olmuş oldu böylece!

2014 yılında yaptığı sponsorluk anlaşması gereği, ismini şimdilik son kez Suat Altın Erciyesspor olarak değiştiren takımda şu sıralar bilinmezlik rüzgarları esiyor: İkinci kongre tarihi olan 21 Kasım'da da bir aday çıkmaması halinde kulüp kapanma yolunda adım atacak!

KISA BİR NOSTALJİ

2007 yılında yaşadığı UEFA Kupası mücadelesine ise, o sezon Süper Lig'den düşmüş olmasına rağmen 2006-2007 sezonunun Türkiye Kupası finalisti olduğu için dahil olmuştu. 1. Lig'den UEFA'ya katılma başarısını maalesef Maccabi Tel Aviv'i elemesine rağmen Atletico Madrid'e elenerek sonlandırmıştı.

Bol isim değişikliklerinin yer aldığı mazisinde aynı zamanda dört kez 2. Lig şampiyonluğu yer alıyor.

HİKAYE NEDEN TANIDIK?

Yakın geçmişe baktığımızda Mardinspor, Diyarbakırspor, Zonguldakspor, direkten dönen bir Kocaelispor hikayesi görebiliyoruz. Biraz daha uzaklaştığımızda Erzincanspor, Vanspor, Edirnespor gibi örneklerle de bu seçkiyi çoğaltmamız mümkün.

Bir dönemi Süper Lig'de geçirmiş, Erciyesspor gibi UEFA Kupası göremese de en azından liglerimizde bir tatlı seda estirmiş pek çok kulübün kapısına kilitler vuruluyor; isim değişiklikleriyle yapay birer “X-Spor” hikayesi yaratılıyor. Makus talih, Erciyes'in hikayesine farklı bir şekilde tezahür ediyor üstelik: Kulübün ilk 'resmi' galibiyeti Çankırıspor'a karşı ve Çankırıspor iki yıl önce futbol arenasından -şimdilik- temelli çekildi.

Sorgulanmayan ödemeler, alacaklar; bazen 'ayağını yorganına göre uzatmayan' yönetimler veya mevcut siyasi rüzgara kapılarak kulüpleri bu rüzgarla estirebileceğini sanan basiretsiz isimler her taraftarın kendisine göre 'şanlı' adledilebileceği bir tarihi olan kulüpleri bu hazin sona ilerletiyor.

Kayseri Erciyes, Kocaelispor kadar şanslı olmayabilir. Ancak unutmamalıyız ki, tarih UEFA Kupası'nda kör topal da olsa bir şeyler yapmaya çalışmış bir takımı değil; kapısına kilit vurulan, mühür basılan bir takımı yazar. Diğer kulüplere veya tüzel kişilere bu bir ders olur mu bilinmez fakat 84 yıllık bir kulüp bu kadar da sahipsiz kalıyorsa, bunun hesabını gerek maddi gerek manevi olarak soracak birilerinin de çıkması gerekir artık!

ÖNCEKİ HABER

Sivas'ta 4.0 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

ABD’li kadın futbolcular ücret eşitliği istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...