25 Mayıs 2012 09:09

‘Emekçilerin çıkarları ortaktır’

TOGO işçilerine EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDK yöneticileri ve ODTÜ’lü öğrenciler ziyarette bulundu.Fabrika önündeki direnişleri bir aya yaklaşan TOGO işçilerine destek ziyaretleri devam ediyor. Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan’ın yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyeleri de

‘Emekçilerin çıkarları ortaktır’
Paylaş


Fabrika önündeki direnişleri bir aya yaklaşan TOGO işçilerine destek ziyaretleri devam ediyor. Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan’ın yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyeleri de dün işçilerle bir araya geldi.

İşçilerin diğer konukları ise, ODTÜ’den mezun olan öğrenciler oldu. Mezuniyet töreni kıyafetleriyle gelen öğrenciler, işçilerle birlikte halaylar çekti.

‘İŞİNİZE GERİ DÖNECEKSİNİZ’

Ziyarette HDK Ankara Yürütmesi adına konuşan Şükran Doğan, “Sizler yaşayarak gördünüz. Maalesef bu ülkede örgütlenmek isteyenler ve hak arayanlar ilk kez polis baskısı ile karşılaşmıyor. Bununla birlikte direnenler her zaman kazanmışlardır. İşinize sendikalı olarak geri döneceksiniz. Buna inanıyoruz” dedi.

‘KARARLI OLMALISINIZ’

EMEP Genel Başkanı Gürkan ise ziyarette yaptığı konuşmada, tüm yasal düzenlemelerin işçilerin karşısında olduğunu ifade etti. “Yasalar tarafından asıl gözetilmesi gereken kesim, işçilerdir” diyen Gürkan, hak arama mücadelesinde bedeller ödendiğini söyledi. TOGO işçilerinin, bu bedeli işten atılarak ödediğini söyleyen Gürkan, mücadelede kararlılık çağrısında bulundu.

Kamu emekçilerinin 23 Mayıs grevine destek veren işçilerin tutumuna da değinen Gürkan, “Emeği ile geçinen tüm kesimlerin çıkarları ve talepleri ortaktır. Bu ortak taleplerle birleşmekten başka şansımız yok” dedi.

‘ANAYASA YAZIMINA MÜDAHİL OLUN’

Yeni anayasa sürecinin ülke gündeminde olduğunu ve Meclis kapsamında yazımına başlandığını belirten Gürkan, TOGO işçilerine çağrıda bulundu. Gürkan, “Bugün Mecliste anayasa tartışılırken, TOGO işçilerine de bu süreçte önemli görevler düşüyor. TOGO işçileri, anayasa yazımına müdahil olmak noktasında bir irade ortaya koyarsa, tüm ülke çapında bir iş yapmış olur” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


Akşam da Ankara’nın çeşitli yerlerinde çalışan Harb-İş Sendikasına üye işçiler, TOGO işçilerini ziyaret etti. Sendika yönetimlerinin bir dayanışma göstermemesi üzerine inisiyatif kullanarak sınıf dayanışması sergilediklerini ifade eden Harb-İş üyesi işçiler, tüm sendikalara dayanışma çağrısında bulundu.

ODTÜ MEZUNLARI DA YALNIZ BIRAKMADI

Direniş yerleri ODTÜ’nün karşısında olan işçileri, üniversite öğrencileri hiç yalnız bırakmadı.
Cüppe ve kepleriyle işçileri ziyaret eden öğrenciler, “İşçi gençlik el ele mücadeleye” sloganıyla karşılandı.

Uluslararası İlişkiler Bölümü 2011-2012 dönemi mezunlarının ziyaretinde öğrenciler, işçilerle birlikte halay çekti.

ÖNCEKİ HABER

'Cinsiyetçi ve ahlakçı soruşturma geri çekilsin'

SONRAKİ HABER

KESK: Hakem Kurulu grevi görmezden gelemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...