20 Kasım 2016 19:06

Angela Merkel, başbakanlığa adaylığını açıkladı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde başbakanlık için aday olduğunu resmen açıkladı. 

Paylaş

Daha önce kendisine yakın kimi milletvekilleri tarafından aday olacağı yönünde görüşler dile getirilse de, kendisi tarafından adaylık konusunda bugüne kadar sır vermeyen Merkel, partisinin yönetim toplantısının ardından Berlin'de yaptığı açıklamayla başbakanlık için aday olduğunu kamuoyuna duyurdu.

‘ZOR DÖNEMDE HİZMET ETMEK İSTİYORUM’

Basın toplantısına adaylığı konusunda günü ve saati geldiğinde açıklama yapacağını söylediğini hatırlatarak başlayan Merkel, “Şimdi zamanı geldi. Ben uzun süre bu konu üzerinde düşündüm. 11 yıllın ardından dördüncü kez adaylık kararı kolay olmadı" dedi.

“Karar vermem uzun sürüyor, zor karar veriyorum. Ancak aldığım kararın da arkasında duruyorum" diyen Merkel, bu zor dönemde Almanya'da birlik ve beraberliğin sağlanması için görev almaya ve Almanya'ya hizmet etmeye karar verdiğini söyledi. 

Parti yönetimine 6-7 Aralık tarihlerinde Essen'de yapılacak parti kongresinde CDU Genel Başkanlığı ve 2017 seçimlerinde partinin başbakan adayı olmak istediğini söylediğini kaydeden Merkel, gelecek yıl yapılacak seçimlerin iki Almanya'nın birleşmesinden bu yana en önemli seçim olacağını vurguladı. “Seçim kampanyası sırasında çok tartışacağız" diyen Merkel, bunun tamamen demokratik bir çerçevede olacağını belirtti.

REKORA ORTAK OLACAK

2005 yılından bu tarafa Başbakanlık görevini yürüten Merkel, önümüzdeki yıl yapılacak seçimler sonrasında yeniden başbakanlık görevini üstlenirse, 14 yıl görev yapan CDU kurucularından Konrad Adenauer'ı geride bırakacak ve 16 yıl ile en uzun süre başbakanlık yapan Helmut Kohl'ün rekoruna da ortak olacak. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Sendikacıların yaptıkları güvensizlik yaratıyor

SONRAKİ HABER

'Yarın çok geç olmadan birleşmeliyiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...