20 Kasım 2016 16:08

HDP göçükte yakınlarını kaybeden aileleri ziyaret etti

Şirvan’ın Maden Köyü’nde meydana gelen göçükte çocukları toprak altında kalan aileleri ziyaret eden HDP'lilere, AFAD yetkilileri bilgi vermedi.

Paylaş

Siirt’in Şirvan ilçesinin Maden Köyü’de meydana gelen göçük faciasında şuana kadar 6 işçinin cenazesine ulaşılırken, toprak altında kalan 10 işçi için ise arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Aralarında HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli ve Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat’ın da bulunduğu heyet, göçüğün meydana geldiği Maden Köyü’nde incelemelerde bulundu. Heyet, cenazesi çıkarılan ve taziyesi köyde kurulan Murat Ant’ın ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Ardından çocukları toprak altında olan ve halen kurtulmayı bekleyen aileleri ziyaret eden heyet, burada AFAD yetkililerinden bilgi almak istedi. 

Ancak Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanı Berat Albayrak’ın bilgilendirildiğini belirten AFAD yetkilileri, heyeti daha sonra bilgilendireceğini aktardı. Bunun üzerine heyet, ailelerden bilgi aldı. Daha sonra yapılan açıklamada heyet adına konuşan Becerikli, Türkiye’nin yabancı olmadığı bir manzara ile karşıya karşıya olduklarını belirterek, “Türkiye iş cinayetlerinde birinci sıralarda yer alıyor. Bu iş kazasında şirket kadar devlette sorumludur. Göreceğiz ki ortakları CİNER grubuna hiçbir dava açılmayacak. Gözlemlerimiz ve ailelerden aldığımız görüşler doğrultusunda bu madende hiçbir önlem alınmamış. Biz bu iş cinayetinin hukuki anlamda takipçisi olacağız” dedi.

'AİLELERİN BASKISI İLE ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI'

Ardında konuşan Irgat ise, yaşanan faciadan 2 gün sonra arama faaliyetlerinin başlatıldığını hatırlatarak, şunları aktardı: “Ocakta ihmaller üzerine ihmal yapılmış. Ağır koşullarda çalışan emekçilerin hakları göz ardı edilmiş. Havuz medyası her ne kadar her şeyi tozpembe olarak gösterse de burada bir iş cinayeti yaşanmıştır. Arama faaliyetleri ailelerin baskısı sayesinde başlamıştı. Biz bu facia ile ilgili rapor hazırlayıp kamuoyuna sunacağız.” (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

TSK'den Menbic'e hava saldırısı iddiası

SONRAKİ HABER

'Fırat Kalkanı'nda 2 asker yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...