20 Kasım 2016 15:47

Adanalı kadınlar: Tecavüz suçtur tasarıyı durdur

Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar AKP’nin çocuk istismarının önünü açacak önergesine tepki göstermek için bu akşam da alanlara çıktı.

Paylaş

Atatürk Parkı’nda bir araya gelen kadınlar sık sık “Tecavüz suçtur, tasarıyı durdur” sloganları attı. Ellerinde tencere, kaşık, davul, bendir ve düdüklerle ses çıkarma eylemi yaparak çocuklara yönelik cinsel istismarın önünü açacak tasarıya tepki gösterdi. Basın açıklamasını okuyan Sevil Aracı, tasarı geri çekilene kadar her gün sokaklarda olacaklarını belirterek tecavüzün meşrulaştırılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Tüm dünya, çocukların cinsel istismarı ile mücadele ederken Türkiye'de bu geriye gidişin vahim olduğunu söyleyen Aracı, cinsel ilişkiye rıza yaşını 12'ye indirmek isteyenlerin de önergeyi verenlerin de, tasarının kabulüne evet diyenlerin de bundan vazgeçmesi gerektiği dile getirdi.

DAHA VAHİM SONUÇLAR DOĞABİLİR 

Pozantı cezaevi, Ensar Vakfı, İzmir, Gerede ve çok yerde olduğu gibi hükümetin cinsel istismarın üstünü örtme çabasının cinsel taciz ve istismarlarda artışa sebep olduğunu kaydeden Aracı, tasarı yasalaşırsa daha vahim sonuçlar ortaya çıkacağını belirterek tasarının torbadan çıkarılması için kadınları seslerine ses vermeye çağırdı. (Adana/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Giresun’da tutuklulara saldırı iddiası

SONRAKİ HABER

TSK'den Menbic'e hava saldırısı iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...