20 Kasım 2016 15:19

Giresun’da tutuklulara saldırı iddiası

Giresun H Tipi Cezaevi’nde gardiyanların tutuklulara saldırdığı ve ağır yaralıların olduğu iddia edildi. 

Paylaş

Cezaevlerindeki yoğun hak ihlalleri haberlerinden biri de Giresun’dan geldi. Aralarında DBP Ağrı eski İl Eşbaşkanı Kasım Polat’ın da olduğu Giresun H Tipi Cezaevi’nde yaklaşık 50 gardiyanın sabah saatlerinde koğuşlara baskın düzenleyip siyasi tutuklulara saldırdığı iddia edildi.

Olayla ilgili bilgi veren tutuklu yakınları, kahvaltı yaptıkları sırada ortada hiçbir neden yokken baskın düzenlenip cop ve kalaslarla saldırıldığını ve saldırı sonucu 20 tutuklunun ağır yaralandığını aktardı.

Tutukluların saatlerce saldırıya maruz kaldığını belirten yakınları, Çayan Alkan isimli bir tutuklunun da kolunun kırıldığını söyledi. Darp edilen tutukluların tehdit ve hakaretlere maruz kaldığı da belirtildi. Giresun Barosu avukatlarının da cezaevine giderek olayla ilgili bilgi aldığı öğrenildi. 

İsminin açıklanmasını istemeyen bir tutuklu yakını, yoğun psikolojik baskıların devam ettiğini, gece yarısı koğuş kapılarının tekmelenip tutukluların tehdit edildiğini kaydetti. Tutuklu yakını, yaşananlardan ve yaşanacaklardan cezaevi idaresi ve Adalet Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu vurguladı. 

Tutukluların can güvenliğinin olmadığını da söyleyen aileler, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Çihatçılar Halep’te okula saldırdı, çocuklar öldü

SONRAKİ HABER

Adanalı kadınlar: Tecavüz suçtur tasarıyı durdur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...