20 Kasım 2016 14:10

Çineli maden işçileri sendikalaşmakta kararlı

Aydın Çine’de Polat Maden işçilerinin GMİS’te örgütlenme mücadelesi sürüyor.

Paylaş

Gözde KIRATLI
Muammer KAHRAMAN
Aydın

Aydın Çine’de Polat Maden işçilerinin GMİS’te örgütlenme mücadelesi sürüyor. İşçiler sağlıklı bir ortamda, insanca yaşanacak ücretle çalışma için sendikalaştıklarını belirterek, “Mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Sendikalaşma nedeniyle işten atılan işçilerden Devran Yıldız “Biz bu işyerlerinde sağlığımızı kaybedebileceğimizi bile bile bir lokma ekmek için çalışmak zorunda kalıyoruz. Bir lokma ekmeği bile bize çok görüyorlar. Biz yalnız kendimiz için değil; yan yana çalışan arkadaşlarımızın da haklarını savunmak için mücadele ettik” dedi. Sezgin Dönmez ise maden gibi ağır bir iş kolunda 1300-1500 liraya çalıştıklarını belirterek “Arkadaşlarımızın maddi haklarını almasının yanında çalışma koşullarının düzeltilmesi için sendikalı olmak istedik. Vardiya amirleri olarak biz onlardan daha fazla ücret alıyorduk. İşveren bizi karalamak için aslı olmayan söylemlerde bulundu. Her ne kadar işten çıkartılmışsak da bunun için mücadelemizi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz” diye konuştu. 

Gazetemize konuşan GMİS Çine Örgütlenme Temsilcisi Yaşar Çama da madende çalışan işçilerin yüzde 60’ının sendikalarına üye olduğunu ve yetki aldıklarını söyledi. Patronun işçileri tehdit edip istifaya zorladığını ifade eden Çama, “Bunun sonucunda istifa edenler de oldu ama yeniden üye olanlar da oldu. Direnene arkadaşlarımızın bazılarının işine son verdiler. Bu arkadaşlarımızı da sendikalı oldukları için değil kendi istekleriyle istifa ettiklerini imzalatmak için baskı yaptılar” dedi. Çama, işçilerin sağlıklı ve güvenli bir iş ortamında çalışmak istediğini bu nedenle sendikalarına üye olduğunu ifade etti. 

ÖNCEKİ HABER

Delphi’de seçimler işçiden kaçırılıyor

SONRAKİ HABER

DBP’nin neden siyaset yaptığı sorgulandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...