20 Kasım 2016 13:49

İstismar mağduru kadınlardan yasaya tepki

AKP’li vekillerin meclis gündemine getirdiği ve çocukların isitismarcıyla evlendirilmesi anlamına gelen yasa tasarısına kadınların tepkisi sürüyor.

Paylaş

AKP’li vekiller tarafından meclis gündemine getirilen ve çocukların isitismarcılarıyla evlendirilmesi anlamına gelen yasa tasarısı kadınlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Kendileri ya da çocukları istismara uğramış pek çok kadın, yasanın gündeme gelmesiyle yaşadıklarını tekrar hatırladıklarını söylüyor. İstanbul’da Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’ne ulaşan kadınlar, yasanın geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı.

BİZ DAHA İYİLEŞEMEDİK BİLE...

Gazetemize konuşan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, yasanın gündeme gelmesiyle kendilerine ulaşan kadınların neler hissettiğini, nasıl tepkiler verdiğini şu sözlerle anlattı: “Yasa tasarısını duyan kadınlar sabah saatlerinden itibaren derneğe gelmeye, bizi aramaya başladı. Kadınlar ‘Bizim seçtiklerimiz mecliste böyle bir yasayı nasıl gündeme getirebilir’ sözleriyle öfkelerini dile getiriyor. Derneği arayan kadınlardan biri, kızının 4 yıl boyunca yakın bir akrabası tarafından tecavüze uğradığını anlattı. Bu kadın yasayı duyduğunda krize girmiş. ‘Biz daha iyileşemedik, üstelik kızıma yıllarca tecavüz eden adam da beraat etti. Böyle bir yasayı nasıl gündeme getirirler’ diye tepki gösterdi.

10 yıl boyunca tecavüze uğrayan ancak dava bile açamadığını anlatan başka bir kadın da yasayı önlemek için birşeyler yapmak gerektiğini söyleyerek derneğe geldi. ‘Böyle bir yasanın tartışılıyor olması bile utanç verici’ dedi. Meclise böyle bir yasa geldiğini duyunca yaşadıkları yeniden gözünün önüne gelmiş, ‘O günleri tekrar yaşadım’ dedi.” 

SOKAKTA GÖRDÜĞÜ HERKESE YASAYI ANLATTI

Çocuğu tecavüze uğrayan başka bir kadın daha derneğe ulaştı ve çocuğunu yıllarca istismar eden kişinin çok az bir ceza aldığını, bu cezanın da Yargıtay tarafından bozulduğunu anlattı. Adile Doğan o mağdurla yaptığı konuşmayı da şöyle aktardı: “Onun yaşadığı moral bozukluğu da yasanın gündeme gelmesiyle yeniden pekişmiş. Biz telefonla konuştuktan sonra evinden dışarı çıkmış, sokakta gördüğü herkese yasayı ve kendi yaşadıklarını anlatmış. Biz onu bulduğumuzda da yoldan geçenlere, esnafa, kadınlara gördüğü herkese bunları anlatıyordu.”Bu tepkiler üzerine hızla bir araya geldiklerini söyleyen Adile Doğan, imza kampanyası başlattıklarını ve yasa tasarısının geri çekilmesi için mücadele edeceklerini, kadınlarla bir araya gelmeye devam edeceklerini dile getirdi. Kadınların toplamaya başladığı imzalar yasa tasarısının yeniden gündeme geleceği Salı günü meclise ulaştırılacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Sürgünü annemin ağıtından öğrendim'

SONRAKİ HABER

Türkiye'de her 3 doğumdan 1’i 18 yaşın altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...