20 Kasım 2016 13:41

Kurşunlanma sebebim bu yasaydı

Yozgat’ta 14 yaşında evlendirilen Arzu Boztaş’ın yaşadıkları tecavüzcüleri aklayan istismar yasasının nelere yol açacağının canlı örneği oldu.

Paylaş

Henüz 14 yaşındayken başlık parası karşılığı kendisinden 11 yaş büyük Ahmet Boztaş’la görücü usulü evlendirilen Arzu Boztaş, 6 çocuk doğurdu. Yıllarca eşine şiddet uygulayan Ahmet Boztaş, 2014 yılında komşuları zihinsel engelli N.G’ye tecavüz etti. Olayın duyulması üzerine Ahmet Boztaş, N.G’yi ‘kuma’ olarak almak istedi. Bunu kabul etmeyen ve boşanma davası açan Arzu Boztaş, Ahmet Boztaş’ın silahlı saldırısına uğradı. Her iki bacağı dizlerinden kesilen, kolları da işlevini yitiren Arzu Boztaş, çocuk istismarına ilişkin düzenlemeyi duyunca şoke olduğunu anlatarak “Benim kurşunlanma sebebim budur. Tecavüze uğrayanlar tecavüzcüsü ile evlenince ceza almayacak. Ben de yaşadım, eşim tecavüz ettiği kadınla evleneceğini vaat ettiği için serbest bırakılmıştı. Ama sonrasında yaşananlardan dolayı ceza aldı” diye konuştu.

‘SENİ ÖLDÜRMEYECEĞİM, SÜRÜNDÜRECEĞİM’ DEDİ

2 yıl önce boşanma davası açan Arzu Boztaş, Ahmet Boztaş’ın silahlı saldırısına uğradı. Ahmet Boztaş, “Sen beni bırakırsan gidip başkasıyla evlenirsin, seni öldürmeyip süründüreceğim” diyerek Arzu Boztaş’ın önce sağ dizkapağına, ardından diğerine ateş etti. Genç kadın kaçmaya çalışırken, ayağıyla eline bastırıp dirsek bölgesine tüfekle ateş eden Ahmet Boztaş, ardından diğer kolun aynı bölgesine ateş etti.

Olay sonrası Arzu Boztaş’ın iki bacağı kesildi. Damarları parçalanan, kollarından 13 kez ameliyat olan Arzu Boztaş’ın kollarını kullanamayacağı anlaşılınca 6 çocuğu devlet gözetimine alındı.

Ahmet Boztaş ise, Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Arzu Boztaş’ı tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçundan 20, zihinsel engelli N.G’ye tecavüz suçundan ise 15 yıl olmak üzere toplam 35 yıl hapse mahkum edildi.

TECAVÜZE UĞRAYAN KİŞİYİ MAHKUM EDİYORSUNUZ

Gördüğü şiddetin etkilerinden kurtulmaya çalışan ve boşanma davası  hala devam eden Arzu Boztaş, Ahmet Boztaş’ın aldığı cezayı duyunca “Bu kadar ceza alacağımı bilseydim bu kadının kafasına sıkar öldürürdüm” dediğini de söyledi. Korktuğunu söyleyen Arzu Boztaş, çocuk istismarına ilişkin düzenlemeye tepki göstererek, “Eşim cezaevinde olduğu halde korkuyorum. Böyle kişiler sokağa salındıkça çocuklarımızı nasıl koruyacağız. Onlar da tehlike altında kalıyor. Bu yasa tecavüzcüyü ödüllendirmektir. Tecavüze uğrayan kişiyi mahkum ediyorsunuz” dedi. (Antalya/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tıbbi cihazda tekelleşme alarmı

SONRAKİ HABER

'Sürgünü annemin ağıtından öğrendim'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa