20 Kasım 2016 13:24

15 Temmuz sonrası tüfek satışları arttı

Konya’da av tüfeği bayisi sahibi Fatih Tuncel, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüfek satışlarında artış olduğunu söyledi.

Paylaş

Konya’da av tüfeği bayisi sahibi Fatih Tuncel, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüfek satışlarında artış olduğunu söyledi. Tuncel, daha önce haftada 2- 3 olan tüfek satışlarının 15 Temmuz darbe girişiminden sonra en az 5- 6 adete çıktığını anlattı.  

15 temmuz darbe girişiminin ardından vatandaşların silaha olan ‘ilgisinin’ arttığını belirten av tüfeği bayisi sahibi Fatih Tuncel, şunları söyledi: “‘Son günlerde şarjörlü av tüfeklerinin satışında bir artış var. Bunun sebebi de 15 Temmuz darbe girişimi. Vatandaşlar yaşanacak olan herhangi bir olay karşısında ‘Evimde bir silahım bulunsun’ düşüncesini taşıyor. Tabanca almanın ruhsatı maliyetli olduğu için genellikle av tüfeklerini tercih ediyorlar. Av tüfeği bulundurma ruhsatı için 30 lira ödüyor. Tabi aldığı bu tüfek ile av yapabilme imkanı da var. Ama av için ayrı bir sertifika alması gerekiyor. Araçların içerisinde de bir yerden bir yere götürürken tüfeği boş olarak götürmek serbest. Kanun bunlara müsaade ediyor. Vatandaşlar da av tüfeklerini tercih ediyor. Örneğin 100 tüfek satılıyorsa bu alanların 20 tanesi av ruhsatı çıkartıyor, 80 kişi ise bulundurma ruhsatı alıyor. 15 temmuz darbe girişimi öncesi haftada 2-3 olan tüfek satışları darbe girişiminin ardından 5-6 adete çıktı.” 

Genellikle şarjörlü otomatik av tüfeklerinin tercih edildiğini ifade eden Tuncel, “Eski otomatik av tüfekleri 8 fişek kapasiteliydi. Ama yeni üretim şarjörlü olanların atış kapasitesi daha fazla. Yedek şarjörler ile av tüfeğini kullanmak mümkün. Fiyatları bin 250 lira ile 2 bin lira arasında değişiyor” dedi. (Konya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Merkel 4. kez başbakanlığa aday

SONRAKİ HABER

Tıbbi cihazda tekelleşme alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...