20 Kasım 2016 13:17

Kadınlar JINHA İçin Yazıyor

JINHA ile dayanışmak amacıyla başlatılan "JINHA Haber Noktası" nöbeti bundan sonra "Kadınlar JINHA İçin Yazıyor" kampanyasıyla devam edecek.

Paylaş

Kadın haber ajansı JINHA'nın Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmasının ardından İstanbul'da kadınlar tarafından başlatılan "JINHA Haber Noktası" nöbeti bugün Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı'nda (BEKSAV) tutulan nöbetle son buldu. Nöbetin ardından kapatılan JINHA çalışanları, BEKSAV, Filmmor, Suruç gazisi Güneş Erzurumluoğlu ve çok sayıda kadının katıldığı basın toplantısı düzenlendi.

'JINHA İÇİN YAZALIM'

Basın toplantısında ilk olarak konuşan Filmmor Kooperatifi Kurucusu Melek Özman, "Kadınların emeği olan birçok mecra kapatıldı. JINHA mor çizgimizdir dediğimiz bir noktaya geldik. Kadınların sesi kapatıldığında Türkiye'de yasal olanın anlamı yoktu ama meşru olanın anlamı vardı. Ve biz sırtımızı kadın dayanışmasına yasladık. Yasal değildi ama meşruydu ve biz bu meşruiyetle JINHA susmayacak dedik. Sosyal medyadan haber nöbetlerine kadar bu meşruiyetle devam ettik. JINHA'yla dayanışmamız devam edecek. Erkekler ne der, ne hüküm verir diye bakmadık. JINHA'da böyle yazdığımız bir ajansımız. Kadın enerjisinden aldıklarımızla yolumuza farklı bir şekilde devam edeceğiz. Bundan sonra hepimiz, JINHA için yazalım. Kadınların haber yoluyla bir daha istismar edilmemesi için JINHA gibi bir ajansa ihtiyacımız var. Aynı zamanda kadınların daha güzel bir yaşamı olabilmesi için umut verecek JINHA'nın olması önemli" şeklinde konuştu.

'SESİMİZİ DUYURALIM'

"8 Mart'ta kurulmuştuk. Birkaç kişi ile başlamıştı ama bugün birçok çalışanımızla yolumuza devam ediyoruz" diyen JINHA çalışanı Perihan Kaya, KHK'lar ile kendilerinin de kapatıldığını hatırlattı. JINHA'nın başta iktidar partisi olmak üzere erkekleri, erkek iktidarları zorladığını belirten Kaya, "Kapatıldığımız gece haber nöbetine başladık. Yaklaşık 20 gündür İstanbul'da dayanışma devam ediyor. Kadınlar susmamalı yazmaya devam etmeli. Kurumlarımız kapatılmış olabilir ama biz 80 gazeteci durmayacağımızın bilincindeyiz. Buradan susmayacağımızı belirtip ve susmamak için yazmak gerektiğini söylüyoruz. Biz kadınlar, bütün alanlarda varız. Evde, sokakta, iş yerinde, fabrikalardayız. Bu nedenle bulunduğumuz her alanı yazıp bu hükümeti rahatsız etmemiz gerekiyor. Tüm kadınlara çağrımız gelin hep beraber yazalım. Yaşadıklarımızı paylaşalım. Sesimizi duyuralım" dedi. 

'JINHA SESİM OLDU'

"Ben Güneş, Suruç gazisiyim. JINHA kadınların sesiydi, benim sesim oldu" diyen Güneş Erzurumluoğlu, JINHA'nın ilk günden bu yana yanında olduğunu söyledi. Erzurumluoğlu, "Kadınların sesi oldular benim de sesim oldular. JINHA susmayacak" dedi. 

Son olarak söz alan BEKSAV çalışanı Meral Şahin, "Birçok kurum kapatıldı. JINHA'ya kapımızın her türlü açık olduğunu ve dayanışacağımızı söylüyoruz. BEKSAV olarak kapatılan kurumların yanında olacağız" dedi.

3 Kasım'da başlayan 'JINHA Haber Noktası' BEKSAV'da tutulan nöbetin ardından sona ererken, "Kadınlar JINHA İçin Yazıyor" kampanyasına yazılarını göndermek isteyen kadınlar, jinhadayanisma@gmail.com adresine gönderebilir. (dihaber)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Dil Leyla’ Amsterdam'da gösterildi

SONRAKİ HABER

Öğretmenlerin yüzde 50'si atılma korkusu yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...